Editura Evenimentul si Capital

Familia lui Ionuţ Anghel va primi DAUNE MORALE de 2,4 milioane de euro. Proprietarul terenului unde s-a petrecut tragedia: 3 ANI de închisoare cu SUSPENDARE pentru UCIDERE DIN CULPĂ

Ionuţ Anghel
Autor: | | 223 Comentarii | 7091 Vizualizari

Magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au decis, vineri, ca familia lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini la data de 2 septembrie 2013, să primească daune morale în valoare de 2,4 milioane de euro. Despăgubirile sunt pentru fiecare membru al familiei. Astfel, fiecare dintre părinți va primi 600.000 euro, iar fratele băiatului va primi 1,2 milioane de euro.

Totodată, proprietarul terenului unde copilul a fost sfâşiat de câini, Constantin Ciorăscu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. În plus, judecătorii au decis ca SC Tei Rezidenţial SRL şi Administraţia Domeniului Public Sector 2 să fie amendate, fiecare, cu câte 300.000 de lei. Hotărârea nu este definitivă.

Tatăl lui Ionuț a declarat, pentru B1 TV, că este o decizie la care se aștepta, având în vedere ce s-a întâmplat. "După tot ce s-a întâmplat, este o decizie la care mă așteptam", a spus acesta.

Întrebat dacă despăgubirea este suficientă pentru a preveni pe viitor astfel de necazuri, acesta a răspuns că decizia nu este definitivă și că rămâne de văzut ce se va întâmpla.

"Hotărârea nu este definitivă. Nu pot vorbi de nici o sumă. Vom vedea la sfârșit", a mai adăugat acesta.

Pe de altă parte Valentin Anghel spune că măcar acum s-a făcut ceva în București în legătură cu problema câinilor vagabonzi: "Toată lumea poate să observe că nu mai există acest pericol pentru oameni și copii".---

Instanţa a început dezbaterile în procesul morţii lui Ionuţ Anghel în 9 septembrie 2014, la mai mult de un an de la moartea băieţelului. Primul termen al dosarului s-a amânat la cererea proprietarului terenului unde a avut loc tragedia, deoarece acesta nu avea un avocat.

La al doilea termen au fost audiaţi părinţii şi bunica băiatului, iar ulterior funcţionari din Administraţia Domeniului Public Sector 2, şefi şi membri ai unor asociaţii de protecţia animalelor, precum şi o serie de martori care au interacţionat cu fratele lui Ionuţ Anghel după producerea tragediei.

Între timp, chiar dacă cifrele arată bine, câinii sunt tot pe străzi, deşi primarul Oprescu promitea în conferinţe că va rezolva problema.

"Nu m-am caţărat niciodata pe durerea cuiva. Ce să le spun, Vorbe? Îi respect, îi iubesc așa cum îi iubesc pe toţi cetăţenii Bucureştiului. Este adevărul, am iubit şi iubesc oamenii. Ce să le spun? Am trei nepoţi, putea sa fie unul dintre ei. Ce să le spun? Iertaţi-ne? Iertaţi-ne pe toţi daca puteţi! Nu pot doamnă, nu pot! Asta simt acum în faţa dumneavoastră!", declara Sorin Oprescu.

Dosarul penal legat de moartea lui Ionuţ Anghel a fost deschis în 3 septembrie 2013 de Parchetul Tribunalului Bucureşti, iar o zi mai târziu ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului Instanţei Supreme. Procurorul desemnat în acest caz, Romulus Varga, a demarat audierile în dosar. 

Procurorii Parchetului General au dispus, pe 21 martie, trimiterea în judecată a ADP Sector 2 Bucureşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. În aclași proces au fost judecate și SC Tei Rezidential SRL Bucureşti, cât şi administratorul acestei societăţi, Constantin Ciorăscu, sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă.

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti nu a luat măsuri corespunzătoare de împrejmuire sau delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate, fapt care a permis trecerea lui Ionuţ Anghel şi a fratelui acestuia "într-o zonă sălbatică şi a creat condiţiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neîngrădit, păzit de şapte câini, al căror atac a condus la decesul minorului A.I.C".

În cazul societăţii Tei Rezidenţial SRL Bucureşti şi al administratorul firmei, Constantin Ciorăscu, s-a reţinut faptul că "nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului A.I.C., prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi, împrejurări care au dus la moartea minorului A.I.C".

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei. În urma autopsiei s-a stabilit că decesul a fost cauzat de hemoragia externă.

Citeşte şi: EDITORIALUL EVZ. N-am învăţat nimic din moartea lui Ionuţ Anghel?
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate