Cine sunt STARURILE AMERICANE care susțin campania președintelui Barack Obama privind REFORMA IMIGRAȚIEI

Cine sunt STARURILE AMERICANE care susțin campania președintelui Barack Obama privind REFORMA  IMIGRAȚIEI

Într-un mesaj de la Casa Albă, Obama a subliniat un plan pentru a oferi înregistrare administrativă și Președintele Barack Obama a folosit un argument legal și moral, în discursul său, prin care a încercat să convingă opinia publică americană că decizia sa unilaterală de a proteja milioane de imigranți ilegali din SUA de deportare, respectă legile și este necesară pentru a repara un sistem disfuncțional în ceea ce privește imigrația.

Într-un mesaj de la Casa Albă, Obama s-a referit la un plan, pentru a oferi înregistrare administrativă și permise de muncă pentru 3,7 milioane de imigranți ilegali, părinți ai unor cetățeni americani și rezidenți permanenți, ca și unor 300.000 de tineri imigranți care au fost aduși ilegal în această țară, pe când erau copii. 

În acest fel, scrie Washington Post, Obama i-a provocat pe oponenții săi să adopte legislația referitoare la reforma imigrației și să apere politica actuală de deportare care, în opinia sa, „desparte familiile”.

El a citat Sfânta Scriptură și pe predecesorul său republican, pentru a cere o viziune mai miloasă asupra experienței imigranților din SUA, subliniind valoarea muncii, a educației și succesului pentru copiii acestor imigranți care au intrat ilegal în țară. Obama a spus că acțiunile sale sunt „de bun-simț și de compromis”, și vor permite imigranților care respectă legile să „iasă din umbră” și să intre în legalitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Printre vedetele care au fost „cândva” imigranți ilegali, Washington Post publică cinci nume, ca exemplu al imigrației de succes din SUA, pe principiul enunțat de Obama: „Să nu uităm că Statele Unite au fost și vor fi o țară de imigranți”.

Prima este actrița Salma Hayek. Viza vedetei născute în Mexico a expirat în 1991, pe când studia actoria la Los Angeles. „Am fost imigrant ilegal în SUA”, a spus frumoasa artistă pentru revista V, în 2010. „A fost pentru o scurtă perioadă de timp, dar este adevărat că am făcut acest lucru”, mărturisea ea.

Al doilea star este Arnold Schwarzenegger, cel care urma să devină guvernator al statului California. A venit în America din Austria, cu o viză de atlet la finalul anilor 1960. A declarat că a primit o ofertă din partea unui antrenor de bodybuilding și că a lucrat ca zidar, ambele ocupații fiind interzise de viza sa de tip B-1. A devenit rezident american abia în 1974. 

Celebrul actor Michael J. Fox, cunoscut din filmul „Întoarcere în viitor” a scris în autobiografia sa că nu a avut permis legal de muncă, atunci când a început să lucreze ca actor, și era îngrijorat când a plecat din Canada spre SUA că va fi întrebat la graniță dacă se află în călătorie de afaceri sau turistică. 

Cesar Milan, cel care a devenit faimos ca realizator al unei emisiuni dedicate dresajului canin în America, „Dog Whisperer”, a declarat că se număra printre milioanele de muncitori mexicani care au venit în SUA fără documente. „Nu mi-e rușien să recunosc: Am venit în SUA ilegal”, a scris Millan în cartea sa best-seller „Drumul lui Caesar”. Este cetățean american din martie 2009. 

Luis Enrique, cel care avea să fie nominalizat la două premii Grammy pentru muzica sa „salsa romantica” a părăsit țara natală, Nicaragua, în 1978, în timpul unui război civil, când avea doar 15 ani, și a intrat într-un liceu din America fără să știe o boabă de limba engleză. „Am absolvit liceul, dar nu puteam merge la facultate, pentru că eram ilegal”, a mărturisit el pentru USA Today în 2010. Între timp devenise cetățean american.