Cioloş devine actor în prezidenţialele din 2019

Cioloş devine actor în prezidenţialele din 2019

Fostul premier Dacian Cioloş şi-a anunţat ieri intrarea în politică şi oscilează între înfiinţarea unui nou partid sau adeziunea la PNL sau USR.

 Cioloş îşi va începe activitatea politică prin înfiinţarea unui ONG alături de foştii săi colaboratori din cabinetul tehnocrat, precum Dragoş Pîslaru (Muncă) sau Vlad Voiculescu (Sănătate). EVZ a aflat că unul dintre consilieri săi guvernamentali, Ionuţ Tiberiu Petrescu, a depus la OSIM o cerere de înregistare a mărcii „Platforma România 100”. ONG-ul lui Cioloş va elabora proiecte legislative pe care le va promova în Parlament prin intermediul PNL şi USR.

„Obiectivul nostru este să putem contribui la un proiect politic credibil sau o alternativă politică credibilă pentru viitoarele alegeri”, a afirmat Cioloş într-un interviu la RFI. Următoarele alegeri sunt prezidenţialele din 2019.

Contactat de EVZ, preşedintele PNL Raluca Turcan a evitat să comenteze situaţia apărută. „Nu pare să fie un proiect final. Voi avea un punct de vedere când dl Cioloş va face un anunţ definitiv”, a spus ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a apreciat ca fiind un „lucru bun” implicarea lui Cioloş în politică. Potrivit acestuia, Cioloş are două variante la îndemână: „Să se alăture USR sau să facă alt partid”