Editura Evenimentul si Capital

CNCD: Compararea de către premier a ”regimului Băsescu” cu cel nazist se încadrează în limitele libertăţii de exprimare

14-09/08-victor-ponta-la-craiova-ap-03-465x390
Autor: | | 29 Comentarii | 915 Vizualizari

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a hotărât, în unanimitate, că afirmaţiile premierului Victor Ponta referitoare la compararea ”regimului Băsescu” cu cel nazist se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare.

"Afirmaţiile domnului Victor Viorel Ponta, prim-ministrul României, făcute în cadrul emisiunii 'Punctul de întâlnire' din data de 07.09.2014, care au avut următorul conţinut: 'Nu exagerez folosind acest termen, cred că efectele asupra societăţii româneşti lăsate de cei zece ani de regim Băsescu sunt destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist în Germania şi de asta spun de debăsificarea societăţii' nu constituie fapte de discriminare în sensul prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 2 alin. (4) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, acestea încadrându-se în limitele libertăţii de exprimare", se arată într-un comunicat al CNCD.

Asociaţia ActiveWatch a solicitat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) amendarea premierului Victor Ponta pentru compararea ”regimului Băsescu” cu ”regimul nazist”.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate