Editura Evenimentul si Capital

Codul Fiscal a fost adoptat de Senat. Acesta a stârnit discuții aprinse în plenul Senatului

Senatul a aprobat proiectul de lege privind Codul Fiscal
Autor: | | 2 Comentarii | 673 Vizualizari

Senatul a adoptat azi proiectul de lege privind Codul Fiscal, cu 90 voturi pentru și 36 împotrivă. Senatul nu este Cameră decizională, urmând ca proiectul de Cod Fiscal să meargă la Camera Deputaților.

Proiectul de lege privind Codul fiscal a stârnit  discuţii aprinse în plenul Senatului, senatorul liberal Dincă Marinică susţinând că documentul propus de către Guvern este unul fără viziune, 'împotriva românilor' şi care va împovăra societatea.

"Răsfoind materialul înaintat de Guvern am constat că acest Cod fiscal propus de Ponta este fără viziune, nelegitim, mincinos şi pervers. Este unul fără viziune, pentru că nu duce nicăieri. Vom avea mai mulţi şomeri, taxe mai mari şi mai multe, un nivel de trai mai scăzut şi, de asemenea, vom avea un consum şi mai mic decât acum. Este un Cod fiscal nelegitim. (...) Este un Cod fiscal împotriva românilor, care va sărăci şi mai mult românii şi va închide şi mai multe societăţi comerciale. Din punctul meu de vedere, este un copy-paste prost. Nici măcar la capitolul copy-paste Ponta nu a fost în stare să copieze corect. Îl îndemn să copieze toată propunerea noastră pe ce înseamnă politica fiscală. Sper să ducă plagiatul până la capăt, că ar face un lucru bun dacă ar copia toată politica fiscală propusă de PNL", a declarat Dincă Marinică de la Tribuna Senatului, citat de Agerpres.

Senatorul PNL a susţinut, totodată, că premierul Victor Ponta a anunţat eliminarea unor taxe şi impozite, însă acestea se regăsesc în proiectul de Cod fiscal dezbătut în Senat.

"Impozitul pe dividende a spus că nu va mai exista Victor Ponta. Acum vedem că minte. Colegii dumnealui, şase la număr, au votat să introducă un amendament - chipurile - să introducă un impozit pe dividende. Azi veţi vota un Cod fiscal cu impozit pe dividende. Taxa specială va fi scoasă - minciună! Taxa specială poartă alt nume, impozitul de sub clădiri. Nu este scoasă. Supra-acciza va fi scoasă - minciună! Nu va fi scoasă. Se minte că se reduc taxele, dar impozitul pe teren va fi mărit cu până la 100%, impozitul pe clădire de asemenea, impozitul pe autoturisme va creşte cu până la 80%. Ca să fie împachetată corect şi frumos, vine cu o minciună - impozitul minim scade cu până la 20%, dar creşte cel maxim. Drept urmare, la anul vom vedea impozite mai mari", a mai precizat acesta.

În replică, liderilor senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a criticat de la microfon faptul că grupul parlamentar al PNL l-a desemnat să ia cuvântul pe Dincă Marinică, reamintind că este în tradiţia Senatului ca, atunci când este vorba despre teme de acest gen, grupul parlamentar era întotdeauna era reprezentat de o personalitate în domeniul respectiv.

"Acum, singur că, dincolo de handicapul pe care îl aveţi că sunteţi la primul mandat - ăsta nu e un mare handicap că oamenii pot să înveţe şi pot să vină cu un bagaj în spate de cunoştinţe şi pregătire profesională ca să poată să reprezinte de fapt un grup format din două partide -, nu cred că aţi făcut alegerea cea mai bună şi s-a văzut din sală. Atenţia care a fost acordată domnului Dincă Marinică a fost 'maximă'. (...) Decât să faceţi un lucru prost, mai bine nu-l făceaţi, asta ca sfat pentru începători", a afirmat Ilie Sârbu, citat de Agerpres.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a venit la Parlament pentru a urmări din biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor dacă senatorii PNL votează Codul Fiscal, spunând că social-democraţii votează un Cod liberal, iar liberalii sunt împotrivă "ca să nu mai înţeleagă nimeni nimic".

"Mă duc să mă uit la televizor, să văd dacă PNL votează împotriva Codului Fiscal. Garantez că acum vrem să dăm votul, ca să vedem cine votează pentru Codul Fiscal şi cine împotrivă. Social-democraţii votează pentru un cod fiscal liberal şi liberalii votează împotriva unui cod fiscal liberal, ca să nu mai înţeleagă nimeni nimic în ţara asta", a spus Ponta, citat de Mediafax.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro