Colegiul Medicilor nu e de acord cu demiterea doctorilor de la Slatina

Colegiul Medicilor nu e de acord cu demiterea doctorilor de la Slatina

Colegiul Medicilor din România consideră că Ministerul Sănătăţii s-a grăbit atunci când i-a demis pe cei şase medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, unde un bărbat a murit joi în urma unui infarct, după ce a fost plimbat de la o secţie la alta.

Colegiul analizează acum ce legi au fost încălcate în ancheta desfăşurată de reprezentanţii Ministerului, anunţă Mediafax.

"Anchetele făcute la două noaptea, cu reflector în ochi, nu aduc nimic bun în sistemul sanitar"

"Vom sesiza organele în drept şi organismele internaţionale cu privire la încalcarea drepturilor omului şi legile în vigoare în ancheta desfăşurată de către organele administrative. Vom trimite materialele tuturor colegiilor medicilor din Uniunea Europeană, pentru a-şi exprima opinia", a spus preşedintele CMR, profesorul Vasile Astărăstoae.

Ne puteți urmări și pe Google News

Colegiul Medicilor din Romania precizează că a început o anchetă dubla în acest caz.

"Ancheta va fi dublă, atât cu privire la greşeli, dar şi referitor la cum s-au respectat drepturile în ancheta realizată de Ministerul Sănătăţii. O astfel de anchetă nu se poate face în doua ore. România este o ţară democratică în care există legi care trebuie respectate, iar anchetele făcute la două noaptea, cu reflector în ochi, nu aduc nimic bun în sistemul sanitar", a mai spus profesorul Astărăstoae.

A mai rămas numai un medic la Urgenţă

Colegiul Medicilor Olt a început astăzi ancheta la Spitalul Judeţean din Slatina în cazul bărbatului care a murit după ce a fost plimbat câteva ore între secţiile spitalului, fără a primi asistenţă.

Bontescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Slatina, a declarat într-o conferinţă de presă, susţinută la ora 14, că nu s-a revenit asupra deciziei de desfacere a contractelor de muncă în cazul celor şase medici implicaţi în acest scandal.

În ceea ce priveşte cazul şefului de secţie de la Cardiologie, acuzat că vine înarmat la serviciu, spitalul s-a autosesizat şi va face o anchetă.

Însă în chestiunea doctorului de la neurologie care şi-ar ţine abuziv soacra în spital de cinci ani de zile, Bontescu a spus că aşteaptă ancheta Colegiului Medicilor.

Acesta din urmă a solicitat copii după actele de control a comisiei Ministerului Sănătăţii sosită vineri seara la Slatina şi, potrivit purtătorului de cuvânt, documentele le vor fi înmânate astăzi.

Bontescu a menţionat că spitalul se confruntă acum cu probleme legate de asigurarea serviciilor medicale în cazurile de urgenţă deoarece în această secţie a mai rămas numai un medic. Ca urmare, spitalul va fi ajutat de patru medici de la Centrul Universitar Craiova.

Deocamdata, reprezentanta spitalului a declarat că, zi de zi, la ora 14, se va ţine câte o conferinţă de presă.

Ministerul continuă anchetele la Slatina

O comisie a Ministerului Sănătăţii va ajunge astăzi la Slatina pentru a cerceta cazul şefului de la sectia de Neurologie, Renică Diaconescu, acolo unde soacra sa este internată de cinci ani, deşi nu suferă de o afecţiune care să necesite supravegherea permanentă a medicilor. Totodată, femeia este mama directorului adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică a judeţului Olt, Victoriţa Diaconescu.

Comisia va mai ancheta şi alte nereguli care au ieşit la iveală în ultimele zile, după ce unii medici au început să se acuze reciporc.

O asistentă l-a acuzat pe şeful de la secţia de Cardiologie, Mircea Andriţoiu, că vine cu un pistol la spital şi că şi-a ameninţat pacienţii cu el. Medicul a negat şi a declarat că arma sa stă de doi ani de zile într-un sertar.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 14:15

Citiţi şi: Bărbat ucis de nepăsarea din spitale Medicii din Slatina, concediaţi pe capete

Doctor, acuzat că vine cu pistolul la muncă

Malpraxisul care aduce moarte