Editura Evenimentul si Capital

Combinațiile politice și frigul din calorifer l-au demis pe Ștefănel

Primarul Ștefănel a rezistat numai două luni la conducerea Primăriei Capitalei
Autor: | | 0 Comentarii | 459 Vizualizari

După mai bine de două luni de când a fost ales primar general interimar al Capitalei, urmașul vremelnic al lui Sorin Oprescu a fost debarcat din funcție de către consilierii generali

De câteva zile, în Primăria Capitalei tensiunea se simţea de când deschideai uşa instituţiei. Pesemne că şi Ştefănel Dan Marin a simţit-o pe propria-i piele. Era semn că ceva se punea la cale. Întreaga gaşcă din Consiliu General îi pregătea „decapitarea” celui care a fost, până ieri, primarul general interimar al Bucureştiului. Jocurile politice şi scandalul cu căldura din caloriferele bucureştenilor l-au prins ca într-o menghină, fără să mai aibă scăpare. Cu 37 de voturi pentru, din 44 de consilieri prezenţi, s-a semnat sentinţa lui Ştefănel. Şedinţa extraordinară convocată ieri de consilierii generali avea pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, respectiv cel privind aprobarea unui nou Regulament de organizare şi funcţionare a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). În timpul şedinţei, consilierul PNL Richard Radu a propus includerea pe ordinea de zi şi a proiectului de hotărâre privind schimbarea primarului interimar. Acesta a arătat că multe dintre prevederile din Acordul pentru Bucureşti nu au fost îndeplinite, deşi Ştefănel Marin a semnat acest document atunci când a fost desemnat în funcţie, în 15 septembrie.

Liberalii din CGMB care sunt majoritari au susţinut că primarul interimar al Capitalei trebuie să plece imediat, pentru că nu este capabil să administreze problemele grave ale Bucureştiului. Potrivit unor consilieri, discuţiile despre înlăturarea lui Ştefănel Dan Marin au început în urmă cu aproape o săptămână, după ce acestuia i-au fost aduse mai multe critici, atât în spaţiul public, cât şi în rândul partidelor reprezentate în CGMB Bucureşti.

A reuşit performanţa să nu-l mai suţină nimeni

După demiterea acestuia, prefectul Capitalei urmează să ia act de această decizie şi să se găsească un înlocuitor. Potrivit unor surse, cel care ar urma să preia frâiele Bucureştiului se numeşte Răzvan Sava de la PNL. În emisiunea „Evenimentul zilei” de la B1 TV, avocatul Daniel Fenechiu, deputat PND, a spus că actualul primar era cam speriat de ceea ce se întâmpla în jurul lui. „El îşi făcea bine treaba, actualul primar general n-a lăsat capacul de la borcanul cu miere, a cerut 50 de audituri la fiecare entitate subordonată Primăriei Capitalei, a făcut sesizări, a schimbat directori. Omul pur şi simplu era înspăimântat de ce se întâmplă acolo. Refuza să semneze, semna două contracte din 10 şi cerea note explicative. Era o viermuială acolo înfiorătoare. Nimeni nu ştie ce a făcut primarul interimar. S-a opus soluţiilor clasice de la RADET şi RATB. Omul chiar voia să vină cu soluţii. Astfel a reuşit performanţa să nu-l mai susţină nimeni. Vă spun din informaţii concrete”. Consilierul general UNPR, Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei pe 15 septembrie, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celălalt viceprimar, Dan Darabonţ (PSD), a anunţat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Ştefănel Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou poziţia de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi.

Răzvan Sava, noul primar general?

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei Capitalei, după demitera lui Ștefănel Dan Marin, cel care ar urma să ocupe fotoliu de edil-șef al Bucureștiului, se numește Răzvan Sava (foto). Acesta este consilier PNL, iar potrivit declarației sale de avere deține un teren agricol de 480 mp în orașul Pantelimon, un apartament de 140mp în sectorul 1, un autoturism marca Jaguar și datorii la bănci de 190.000 de euro. Salariul de consilier este de 1.000 de lei. Soţia sa câştigă, lunar, în jur de 5.000 de euro.


Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate