Comisia Europeană a emis o ALERTĂ privind BRÂNZA DE OAIE provenind din România

Comisia Europeană a emis o ALERTĂ privind BRÂNZA DE OAIE provenind din România

Brânza românească de oaie este sub alertă europeană, după ce autoritățile italiene au trimis o atenționare la Comisia Europeană. Alerta vine după s-a descoperit o legătură între brânza produsă de Brădet și cazul copilului din Florența internat în spital cu E.coli.

De altfel, instituţiile de control sanitar din trei regiuni italiene au intrat în alertă. Ministerul Sănătăţii de la Roma a lansat o alertă sanitară pentru Toscana, Lazio şi Campania, regiunile în care au fost distribuite brânzeturi de la Brădet SRL, informează B1 TV.

Amalia Şerban, directorul adjunct în Ministerul Sănătăţii, a prezentat cazul copilului diagnosticat cu SHU din Italia.

“Copilul provine din cetăţeni români, din Florenţa. Pe 14 martie, în sistemul din Italia de SHU a fost reperat acest caz. Copilul a fost internat pe 12 martie pe secţia de nefrologie. Din informaţiile părinţilor, aceştia au cumpărat anumite sortimente de produse lactate, brânză de burduf, pe 1 martie, au consumat produsul pe 5 martie, iar din 6 s-au simţit rău. Copilul a fost operat pe 9 martie, iar starea lui s-a agravat. (...) În produsul alimentar a fost identificată rădăcina de E.coli. Autorităţile italiene au dispus retragerea acestor produse din magazinele din Italia şi au fost prelevate probe”, a explicat Amalia Şerban.

Ne puteți urmări și pe Google News

Citeşte mai multe detalii: Lactatele Brădet au fost RETRASE de pe piaţa UE. Reprezentant ANSVSA: "Am găsit E.coli într-un CAŞCAVAL Brădet"

Ancheta autorităţilor medicale italiene include atât analize medicale ale copilului, cât şi verificarea unor mostre de brânză.