Comisia Europeană îl contrazice pe Dan Şova cu privire la realizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu

Comisia Europeană îl contrazice pe Dan Şova cu privire la realizarea autostrăzii Piteşti-Sibiu

Aproape ori de câte ori a fost vorba despre construirea autostrăzii Piteşti-Sibiu, ministrul Dan Şova a dat vina pe Comisia Europeană, care ar impune anumite termene pentru realizarea studiilor de fezabilitate. Oficialii de la Bruxelles pun punctul pe "i" şi arată că ministrul denaturează realitatea.

"Realizarea efectivă a studiului de fezabilitate va dura 24 luni, o perioadă minimă impusă de către Comisia Europeană", spunea recent ministrul Transporturilor.

Într-un răspuns transmis Hotnews.ro, purtătorul de cuvânt al Directoratului General pentru politici regionale al Comisiei Europene, arată că instituţia nu a impus nici o perioadă minimă de timp pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Piteşti-Sibiu.

Totodată, oficialii europeni au subliniat importanţa întocmirii unui Master Plan pe Transport pentru România, o condiţie obligatorie pentru că ţara noastră să primească finanţare europeană nerambursabilă pentru proiectele de infrastructură în programul financiar 2014-2020. Totodată, pentru a primi fonduri, autorităţile de la Bucureşti trebuie să pună pe listă proiecte care să corespundă liniilor directoare trasate de Bruxelles.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sindicatul Automobile Dacia a organizat la Mioveni, pe 5 martie, o adunare publică pentru susţinerea industriei auto. Totodată, muncitorii de la Mioveni au protestat faţă de nerespectarea promisiunilor guvernanţilor cu privire la modificarea legislaţiei muncii şi faţă de decizia Guvernului de amânare a execuţiei tronsonului de autostradă Piteşti - Sibiu, considerat de sindicalişti ca fiind "de importanţă deosebită pentru SC Automobile Dacia, pentru furnizorii săi şi pentru România".