Comisia juridică a Camerei prezintă luni o informare sau raportul referitor la deputatul Valerian Vreme

Comisia juridică a Camerei prezintă luni o informare sau raportul referitor la deputatul Valerian Vreme

Comisia juridică din Camera Deputaţilor are la dispoziţie maximum zece zile să întocmească un raport referitor la cererea ministrului Justiţiei cu privire la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind cererea de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Valerian Vreme, fost ministru al comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

Am stabilit cu liderii de grup acest termen de zece zile, ţinând cont de cele 13 volume cât are rechizitoriul. Acest raport vine în maximum zece zile din acest moment. Luni, Comisia juridică vine cu o informare sau cu raportul. E posibil ca dânşii să termine raportul până luni, ca domnul Vreme să vină la audieri, să aibă avocatul deja pregătit ş.a.m.d., să se dea drumul cât mai repede la dosar', a anunţat miercuri după şedinţa Biroului permanent Marcel Ciolacu, secretar al acestui for.

El a adăugat că plenul Parlamentului va fi convocat imediat după ce Biroul permanent va primi raportul de la Comisia juridică.

'În maximum zece zile de la informare, Comisia juridică înaintează raportul iar plenul va fi convocat imediat de la primirea acestui raport. Deci, toată lumea a fost de acord să convoace plenul cât mai repede, atât Putere, cât şi Opoziţie. Este atributul Biroului permanent să stabilească acest termen', a precizat deputatul PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a transmis marţi Camerei Deputaţilor şi Senatului referatele DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foştilor miniştri Ecaterina Andronescu, Şerban Mihăilescu şi Valerian Vreme, au precizat pentru AGERPRES oficiali ai MJ.

Documentele au fost transmise Parlamentului de ministrul Justiţiei, după ce anterior le-a primit de la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

DNA a fost sesizată la 5 iunie 2013 de Corpul de Control al Prim-ministrului ca urmare a acţiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale.