Comisia Juridică a Senatului a dat aviz POZITIV pentru URMĂRIREA PENALĂ a lui Gabriel Oprea. PLUS: Comisia a dat acelaşi verdict pentru REŢINEREA şi ARESTAREA senatoarei Doina Tudor

Gabriel Oprea
Autor: | | 8 Comentarii | 1099 Vizualizari

Comisia juridică a Senatului a discutat azi solicitările Justiţiei în privinţa senatorilor Gabriel Oprea şi Doina Tudor şi a dat aviz pozitiv pentru urmărirea penală a preşedintelui UNPR, respectiv pentru reţinerea şi arestarea senatoarei PNL.

În ceea ce priveşte începerea urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, au fost 6 voturi ''pentru'' şi 5 ''împotrivă''. Pentru reţinerea şi arestarea Doinei Tudor s-au înregistrat 9 voturi ''pentru'', unul ''împotrivă'' şi unul anulat, potrivit unor surse din comisie.

Comisia juridică urmează să întocmească rapoartele care vor merge în plenul Senatului.

Senatorul Gabriel Oprea a declarat că în timpul mandatului său ca vicepremier şi ministru de Interne toate achiziţiile de autovehicule la MAI s-au realizat legal.

"Vă spun câteva cuvinte, o să spun mai multe în plenul Senatului. Am spus colegilor de la Comisia juridică: în timpul mandatului meu ca vicepremier şi ministru de Interne nu s-a cumpărat o maşină, nici 10, s-au cumpărat 5.000 de maşini, toate achiziţionate legal prin direcţiile de specialitate. M-am bătut pentru drepturile şi dotările MAI, pentru drepturile jandarmilor, poliţiştilor, pompierilor şi aşa mai departe", a declarat Gabriel Oprea la ieşirea de la audierea în Comisia juridică a Senatului, citat de Agerpres.

Senatorul UNPR a precizat că în calitate de ministru de Interne avea asigurată protecţie din partea SPP "o maşină luată în comodat de la altă instituţie, care se mai şi strica din când în când".

"S-a reînfiinţat în cadrul Direcţiei de Informaţii Protecţie Internă o subunitate, se numeşte Acvila, a plecat de la zero. În acest context şi într-un context (...) cei de acolo spun cu multe vulnerabilităţi, riscuri, la adresa vieţii conducerii Ministerului de Interne, inclusiv a mea personală, s-a achiziţionat în mod legal de către DIPI un autovehicul. Aceasta este toată speţa, mâine o să spun mai multe în plenul Senatului", a declarat senatorul UNPR.

Oprea a negat că ar fi cerut reamenajarea biroului său şi că respectivul spaţiu ar fi fost dotat cu jacuzzi, întrebat de presă în acest sens.

La rândul său, senatorul PNL Doina Tudor a declarat, azi, după audierea sa în Comisia juridică a Camerei superioare, că a prezentat toate dovezile în sprijinul nevinovăţiei sale şi a arătat că nu le cere nimic colegilor în ceea ce priveşte votul din plen.

"Am prezentat toate adevărurile şi toate dovezile pe care le am şi care au fost depuse inclusiv aici. Nu pot să vă spun că există o părere, pentru că nu au cum să-şi dea o părere de faţă cu mine (membrii Comisiei juridice - n.r.), asta vor dezbate mai departe. Au fost prezentate datele de către cei doi avocaţi ai mei, cu materialele pe care le-am depus la comisie", a explicat Doina Tudor, citată de Agerpres.

Întrebată dacă are emoţii pentru votul de miercuri din plenul Senatului, Doina Tudor a răspuns: "Dar cine nu ar avea? (...) Nu le cer nimic (n.r. colegilor). Nu am niciun drept să le cer colegilor mei niciun fel de... nimic". Ea nu a negat că îi este teamă de ceea ce va urma.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a spus că va propune colegilor ca rapoartele în aceste cazuri să fie finalizate marţi, astfel încât miercuri să intre în plenul Senatului.

"Sigur că, din discuţii, vom vedea, eu sper că va fi suficient timp pentru mâine (marţi - n.r.) să dăm raportul astfel încât miercuri să intre la plen. Asta am şi propus colegilor (din Biroul permanent - n.r.) să introducă pe ordinea de zi de miercuri, sub rezerva depunerii raportului. În principiu, acesta este parcursul pe care l-am propus şi colegii din Biroul permanent au fost de acord", a afirmat azi Boboc.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut, săptămâna trecută, sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, în dosarul în care sunt cercetaţi foşti şefi ai DIPI, fostul vicepremier fiind acuzat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

DNA precizează că Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, şi Gabriel-Nicolae Pavel, şef al Serviciului juridic, a dispus la 13 iulie 2015 suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro