Comisia Nana îi audiază miercuri pe directorul OCPI Călăraşi şi pe secretara primăriei Nana

Comisia Nana îi audiază miercuri pe directorul OCPI Călăraşi şi pe secretara primăriei Nana

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, continuă azi audierile. Invitaţi sunt Viorica Dragomir, director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Călăraşi, agentul agricol Marian Dobre şi secretara primăriei Nana, Tudoriţa Nicolae.

Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial, nu s-a prezentat luni la audierile din comisie. De asemenea, marţi nu au venit nici reprezentanţii firmei Berfige SRL, care i-ar fi vândut teren Ioanei Băsescu, informează Agerpres.

Preşedintele Comisiei parlamentare, Eugen Nicolicea, a anunţat că îi va trimite marţi o altă adresă fostului consilier prezidenţial Adrian Rădulescu pentru a se prezenta la audieri.

"Îi vom face o nouă adresă, cu acele explicaţii care sunt cuprinse şi în comunicat. Reamintesc că dânsul a fost şi secretar de stat într-o perioadă supusă controlului comisiei, deci nu ca simplu cetăţean. (...) Astăzi îi fac această adresă şi o trimit", a declarat deputatul PSD Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a precizat că va încerca să-l sune pe Adrian Rădulescu, iar adresa îi va fi trimisă acestuia şi prin poşta specială.

"După obiceiul nostru, trimitem şi prin poşta specială, şi prin adresă cu confirmare de primire. Evident, încercăm şi o contactare telefonică. Pasul următor depinde de reacţia pe care o va avea", a explicat Nicolicea. Potrivit lui Nicolicea, dacă Adrian Rădulescu nu se prezintă la audieri, un agent procedural îi va înmâna acestuia un mandat.

"Dacă nu vine, conform articolului 8, alineatul 4 din Hotărârea Camerelor reunite privind înfiinţarea Comisiei de anchetă, evident, acolo se scrie că procedura de invitare şi de prezentare a martorilor - dânsul este martor - se aplică în mod corespunzător. Aceasta înseamnă că este vorba de procedura din Codul de procedură civilă. Aplicarea corespunzătoare înseamnă că un agent procedural se va duce şi va înmâna un mandat în cazul în care nu va dori să se prezinte în mod direct", a spus deputatul PSD.

Secretara Primăriei comunei Nana, Tudoriţa Nicolae, a afirmat pe 21 ianuarie că Adrian Rădulescu este cel care a depus la Registrul agricol documentele pentru terenul cumpărat de Ioana Băsescu.

"Nu am fost niciodată contactată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu. Era normal să aflu că Ioana Băsescu a cumpărat teren la Nana, pentru că fiecare om când îşi cumpără o suprafaţă de teren vine la primărie să o declare. Am aflat că a cumpărat teren la noi când a venit la primărie, la Registrul agricol, să îl declare. Nu a venit la mine. Noi am făcut o situaţie a terenurilor şi atunci era normal să văd, dar când am aflat, tranzacţia era făcută. Consilierul prezidenţial a venit şi a adus nişte documente la Registrul agricol, nu s-a întâlnit cu mine, nu m-a văzut. Lucrătorul de la Registrul agricol mi-a spus că tranzacţia a fost înregistrată de consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, nu ştiu în ce calitate", declara atunci secretara Primăriei Nana, citată de Agerpres.

Ea a precizat că proprietarii pot delega pe cine doresc să înregistreze actele la primărie.

În aceeaşi zi, preşedintele Comisiei Nana, Eugen Nicolicea, a afirmat că agentul agricol de la Primăria Nana a confirmat la audieri faptul că Adrian Rădulescu a depus documentele pentru înregistrarea terenurilor cumpărate de Ioana Băsescu şi că Rădulescu nu a avut niciun fel de procură, aceasta nefiind necesară.

Nicolicea a adăugat că agentul agricol al Primăriei Nana a precizat că nu ştie cu ce maşină a venit Adrian Rădulescu, pentru că nu a ieşit din primărie, nu s-a prezentat a fi consilier prezidenţial, nu a stat de vorbă cu el niciodată până atunci şi că îl ştia de la televizor ca fiind ministru al Agriculturii. De asemenea, acesta le-a spus parlamentarilor că nu i-a cerut lui Adrian Rădulescu niciun document şi nu i s-a arătat niciun document de reprezentare.