COMUNIȘTII din Coreea de Nord încep anul cu o NOUĂ AMENINȚARE NUCLEARĂ. "Statele Unite nu vor rămâne nevătămate" | VIDEO

COMUNIȘTII din Coreea de Nord încep anul cu o NOUĂ AMENINȚARE NUCLEARĂ. "Statele Unite nu vor rămâne nevătămate" | VIDEO

Liderul Coreei de Nord Kim Jong-un a ameninţat cu un "dezastru nuclear" în Peninsula Coreeană dacă aceasta se va confrunta cu un nou război. Acesta a avertizat Statele Unite că nu vor rămâne nevătămate în acest conflict.

"Daca războiul izbucneşte din nou (în peninsulă), el va aduce un dezastru nuclear masiv şi Statele Unite nu vor rămâne nevătămate", a declarat Kim Jong-Un, într-un mesaj difuzat de televiziunea naţională cu ocazia trecerii în noul an, transmite Mediafax.

"Ne confruntăm cu o situaţie în care un mic incident militar accidental poate conduce la un război total", a avertizat el. În replică, ministrul sud-coreea al Apărării, Kim Kwan-jin, a afirmat că armata sud-coreeană "trebuie să răspundă fără milă oricărei provocări a inamicului". Kim Jong - Un a menționat în discurs și execuția unchiului său, Jang Song-Thaek, unul dintre cei mai influenți lideri ai regimului, pe care l-a calificat drept "gunoi".

"Partidul nostru a luat măsuri decisive anul trecut pentru a elimina elementele putrede din sânul sau", a declarat Kim Jong-un, criticând actele "anti-partid, anti-revolutionare ". Aceasta "epurare a contribuit foarte mult la întărirea unitatii partidului și a revoluției", a adăugat liderul de la Phenian. Aceasta este prima dată când Kim Jong-un îl critică public pe unchiul său, arestat şi executat în luna decembrie pentru trădare şi corupţie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Înlăturarea lui Jang Song-thaek şi a celor apropiaţi lui îngrijorează Statele Unite şi Coreea de Sud. Jang Song-thaek, în vârstă de 67 de ani, i-a devenit mentor atunci când a preluat conducerea ţării după decesul tatălui său, Kim Jong-il, în decembrie 2011. Potrivit analiştilor şi oficialilor militari sud-coreeni, regimul ar putea să recurgă la provocări militare la început de an pentru a restrânge rândurile în jurul liderului său. <script height="315px" width="560px" src="http://player.ooyala.com/iframe.js#pbid=7dfd98005dba40baacc82277f292e522&ec=ZiZmFkajqAJwpVEpjbMBI3Fd4qV5CYp8"></script> TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Misterul tragediei care a îndoliat Olteniţa, pe cale să fie rezolvat
  • Fenomen SPECTACULOS PE CER de REVELION. S-a format Crucea Cosmică. Te influenţează!
  • Horoscopul lui Dom' Profesor. În prima zi a anului 2014, sunt avantajate zodiile...

TOP 3 CELE MAI POPULARE ARTICOLE:

  • Nu a fost făcut public NICIODATĂ. Ce se află în spatele cuvintelor din BIBLIE
  • ȘAMPANIA de Revelion, cel mai PERICULOS risc la trecerea dintre ani
  • Cupluri CIUDATE. TOP 10 fotografii care demonstrează că dragostea e OARBĂ | GALERIE FOTO