CONCURS LA MAI. Peste 800 de angajați au devenit OFIȚERI. Concurență URIAȘĂ la Poliția Română

CONCURS LA MAI. Peste 800 de angajați au devenit OFIȚERI. Concurență URIAȘĂ la Poliția Română

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că, ieri, au avut loc cele mai multe concursuri pentru încadrarea celor 1.000 de funcții de ofițer, anunțate ca parte a Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal, în contextul plecărilor masive din siste: peste 3.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri au cerut pensionarea de la începutul acestui an. În urma concursului, peste 800 de agenți de poliție, maiștrii militari și subofițeri au devenit ofițeri. La Poliția Română a fost o concurență acerbă:11 candidați pe loc.

Etapa finală a mai multor concursuri organizate pentru trecerea în corpul ofițerilor a agenților de poliție, maiștrilor militari și subofițerilor a avut loc în cursuul zilei de ieri. Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs, au promovat ,până în prezent, 825 dintre candidați.Dintre aceștia, 675 au luat examenul la nivelul Poliției Române și 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI. 

MAI informează că la aceste concursuri s-a înscris un număr de peste 9.200 de candidați - agenți de poliție, maiștri militari și  subofițeri, absolvenți de studii superioare care îndeplinesc condițiile legale. 

Examene supravegheate video

Ne puteți urmări și pe Google News

Cea mai mare concurență s-a înregistrat la Inspectoratul General al Poliției Române, cu o medie de peste 11 candidați/loc, pentru ocuparea celor 720 de posturi aprobate pentru încadrare. 

„Concursurile au fost desfășurate în condiţii de maximă transparenţă, obiectivitate şi corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Au fost elaborate tematici şi bibliografii unice pentru funcţii similare, iar subiectele au fost elaborate în condiţii de confidenţialitate şi transmise simultan prin reţele criptate. A fost asigurată monitorizarea şi supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor de concurs realizându-se pe loc, în faţa candidaţilor”, se arată în comunicatul MAI. 

Posturile rămase neocupate vor fi scoase la concurs într-o etapă viitoare, după finalizarea contestațiilor și încadrarea pe post a celor admiși. 

MAI are nevoie de 12.000 de oameni

Aceste concursuri reprezintă o primă etapă a Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în condițiile în care, la nivelul instituției există un deficit de peste 12.000 de posturi necesar a fi încadrate în vederea îndeplinirii în condiții optime a misiunilor încredințate, transmit oficialii ministerului. 

Numai de la începutul acestui an, la nivelul MAI au fost înregistrate peste 3.000 de încetări ale raporturilor de muncă prin pensionare, iar peste 2.800 de angajați sunt suspendați sau detașați la alte instituții.

An greu: alegeri, amenințări teroriste și migrația ilegală

Anul 2016 este pentru Ministerul Afacerilor Interne unul marcat de misiuni extrem de importante dintre care amintim cele două scrutine electorale, obiectivele asumate prin Planul de Guvernare, în special de creștere a gradului de siguranță a cetățeanului și de optimizare a intervențiilor în cazul situațiilor de urgență.  

Totodată, în actualul context internațional, de radicalizare a acțiunilor teroriste în spațiul european și de creștere a fenomenului migrației ilegale, Ministerului Afacerilor Interne îi revin o serie de misiuni  complexe care necesită un număr important de resurse umane și materiale.