Editura Evenimentul si Capital

Consilierul lui Pinalti a confirmat „legenda” lui Ștefan, primarul din Piatra Neamț

Gabriel Muraru
Autor: | | 2 Comentarii | 2302 Vizualizari

În fața judecătorilor din dosarul licențelor Microsoft, Gabriel Muraru, un fost apropiat al lui Gheorghe Ștefan, a detaliat cum liderul PDL numea directori în companiile statului și cum decidea acordarea contractelor publice. Dorin Cocoș, și el acuzat în acest caz, a venit în cârje la Înalta Curte

Gabriel Muraru, martor în „Dosarul Microsoft”, nu a avut nicio milă față de fostul său șef și a turuit cu plăcere tot ce știa despre implicarea lui Gheorghe Ștefan în această cauză, despre influența fără margini a primarului din Piatra Neamț și despre cum ajungeau milioane de euro la politicieni.

„L-am cunoscut pe Gheorghe Ștefan în 2005, pe când acesta era primar în Piatra Neamț. Atunci avea afaceri în oraș și aveam nevoie de avize de la primarie. În 2009, după alegeri, când poziția politică la nivel național era consolidată am discutat despre afacerile derulate în municipiu. Mi-a promis că mă poate ajuta cu diverse contracte, deoarece afacerile mergeau greu”, a susținut acesta.

Consilierul numit la Compania de Sare

A continuat fără să respire. „În 2010, am început să cunosc lumea politică de la București, după întâlniri repetate cu Gheorghe Ștefan, la Hotel Marshall”, și-a amintit Muraru. Un exemplu al influenței la care ajunsese Pinalti, așa cum era denumit fostul președinte al clubului de fotbal Ceahlăul, este chiar Muraru. Acesta a fost numit, în 2010, la conducerea Salrom, compania publică de sare.

„În aceea perioadă i-am întâlnit pe Gabriel Sandu, Claudiu Florică sau Decebal Drăghiș”, a mai spus aceasta, referindu-se la fostul ministru al Comunicațiilor, la afaceristul care a dat mită pentru contract de licențe Microsoft și la nepotul lui Gheorghe Ștefan.

De altfel, acesta din urmă i-a transmis lui Muraru, la o întâlnire, că Ștefan a numit directorul de la Oil Terminal Constanța, companie de stat prin care se face importul și exportul de țiței.


FOTO; Gheorghe Ștefan ar fi fost un superior al lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, conform mărturiei lui Gabriel Muraru„În 2010, au început discuții legate de licențele Microsoft. Toate întâlnirile aveau loc în prezența lui Gheorghe Ștefan. Concluzia era că Florică avea susținerea politică a lui Ștefan”, a declarat acesta în fața judecătorilor.

O altă amintire a fostului consilier al lui Pinalti: „Într-un weekend, am fost acasă la Gheorghe Ștefan. Am transferat firma unei persoane indicate de Drăghiș”.

Muraru a mai detaliat și circuitul banilor. Florică făcea plățile în firme din Cipru, societăți care nu avea legătură cu politicienii, de unde banii erau scoși de intermediari și aduși în țară. „Drăghiș vorbea mult despre offshorurile lui. Unul din ele a facut o plată, de 86.000 de euro, către firma mea, care reprezenta majorare capital social. În realitate, plata nu a fost făcută. Alți 40.000 de euro au ajuns către Marius Novac, operațiune cu caracter fictiv. I-am dat banii lui Sandu în parcarea de la Ministerul Comunicaților”, a recunoscut acesta.

Mita, dată la Parlament

Puțin rușinat că mușcă mâna care l-a făcut director la Salrom, Muraru a dat și o ultimă lovitură. „I-am comunicat lui Ștefan că i-am dat banii și a zis ca este OK. Știam că operațiunile derulate prin cele două firme vizează afacerea Microsoft. Alt intermediar mi-a adus două pachete cu bani în parcarea din fața Parlamentului. Personal nu i-am dus lui Ștefan banii, ci numai lui Drăghiș. Acesta era scopul pentru care Drăghiș încerca să găsească firme pentru a scoate banii”, a încheiat fostul om de încredere a lui Gheorghe Ștefan.

S-a cerut audierea lui Dinu

La termenul de ieri, avocatul lui Gheorghe Ștefan a cerut audierea lui Dinu Pescariu, omul cheie din acest dosar prin care se transferau bani. Instanța a rămas în pronunțare pe această cerere. În schimb, martorul Coman Aurelian Cristian va fi adus cu mandat. Gabriel Sandu și Dorin Cocoș (foto) vor fi audiați și ei, daca vor dori, la termenul din 24 februarie.


FOTO: Dorin Cocoș


Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro