Constănţenii plătesc 358 de lei pentru o gigacalorie.Radet a început furnizarea energiei termince

Constănţenii plătesc 358 de lei pentru o gigacalorie.Radet a început furnizarea energiei termince

Locuitorii municipiului Constanţa racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au, începând din 27 octombrie, căldură în apartamente, constănţenii plătind peste 358 de lei pentru o gigacalorie, informează Agerpres.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa au informat, printr-un comunicat remis AGERPRES, că pentru a asigura confortul necesar în locuinţele constănţenilor regia dispune de un sistem modern de automatizare, astfel încât "sunt asiguraţi parametrii de presiune debit şi temperatură adecvaţi".

Subvenţiile pentru plata facturilor la căldura din apartamente acordate de Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa persoanelor cu venituri reduse au fost majorate în urmă cu o săptămână cu încă 10%, crescând totodată şi plafoanele veniturilor beneficiarilor acestor ajutoare.

Potrivit primarului Constanţei, Radu Mazăre, de subvenţii la căldură vor beneficia, numai până la sfârşitul lunii decembrie a anului în curs, familiile ai căror membri au fiecare venituri de până la 1.800 de lei, precum şi persoanele singure care au un venit de cel mult 2.100 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Constănţenii care au venituri mai mari decât sumele menţionate vor plăti în continuare integral preţul de aproape 359 de lei pentru o gigacalorie consumată.

Mazăre a menţionat, la şedinţa CLM din 20 octombrie, că subvenţiile la căldură sunt acordate din banii pe care administraţia locală îi obţine din dividendele încasate ca urmare a acţiunilor pe care le deţine în Portul Constanţa, bani care în 2015 nu vor mai exista, în condiţiile în care legea privind transferarea a 20% din acţiunile portului către municipalitate este considerată neconstituţională de către CCR, printr-o decizie dată pe 16 octombrie 2014.

Potrivit lui Radu Mazăre, legea respectivă care este considerată neconstituţională de către CCR urmează să fie reformulată şi, dacă noul act normativ va prevedea ca administraţia locală să preia nu doar 20% din acţiunile portului, ci 33%, atunci subvenţiile constănţenilor cu venituri reduse vor fi majorate cu încă 15%.