Consulul Nuică, demisie în plin scandal sexual | VIDEO

Consulul Nuică, demisie în plin scandal sexual | VIDEO

Consulul României la Chişinău, Ion Nuică, a demisionat ieri, în ziua în care un ziar a postat pe pagina web un filmuleţ care l-ar înfăţişa pe diplomat în timp ce întreţine relaţii sexuale cu o presupusă angajată a consulatului.

„Consulul general al României la Chişinău a fost chemat în ţară săptămâna trecută, iar la sfârşitul săptămânii şi-a anunţat demisia. Azi (luni - n.r.) a semnat demisia”, a declarat pentru EVZ Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe (MAE). Şerbănescu a precizat că motivele pentru care Nuică a fost chemat în ţară nu au legătură cu filmul apărut. Motivele demisiei au fost profesionale, a precizat purtătorul de cuvânt al MAE.

Filmuleţul publicat pe site-ul „Curentul” şi realizat cu o cameră ascunsă, este editat şi începe cu un cadru ce conţine drapelul României, cu mesajul: „Aşa vor să ne «aibă» românii şi pe noi, cum «a avut-o» consulul român de la Chişinău Ion Nuică pe o angajată de la Consulat. Priviţi şi uniţivă dacă doriţi!”. Jurnaliştii de la „Curentul” au precizat că filmuleţul a fost primit la redacţie.

Demisia lui Nuică vine într-un moment de îngheţ al relaţiilor România- Moldova. Fostul ambasador român, Filip Teodorescu, a fost expulzat în aprilie, pe fondul acuzaţiilor de implicare a României în revoltele postelectorale moldovene.

Ne puteți urmări și pe Google News