Cooking la Palatul Elisabeta pentru persoanele vârstnice

Cooking la Palatul Elisabeta pentru persoanele vârstnice

Pentru al treilea an consecutiv, Electrolux şi ASR Principesa Margareta au organizat, cu sprijinul bloggerilor, un cooking caritabil la Palatul Elisabeta în după-amiaza de 16 decembrie. Au fost pregătite mâncăruri pentru bătrânii singuri, beneficiari ai programului „Niciodată Singur”, derulat de Fundaţia Principesa Margareta a României.

Înainte de a participa la acest cooking de la Palatul Elisabeta, unde au pregătit o masă de sărbătoare pentru bătrânii singuri, Ariel Constantinof, Cătălina Zaharescu-Tiensuu, Andreea Pietroşel şi Cristina Tohărean, respectiv www.arielu.ro, www.kissthecook.ro, www.pietricel.ro şi www.cookbau.ro au luat parte la o competiţie culinară în care şi-au demonstrat măiestria în bucătărie. Pe echipamente Electrolux au fost pregătite astfel somon în crustă, legume la cuptor, cheesecake, negresă de post sau bulgur cu ciuperci, în 50 de porţii, o bucurie de Sărbători pentru persoanele în vârstă care nu au familie. Toate porţiile au ajuns la aceste persoane cu ajutorul voluntarilor din cadrul programului „Niciodată Singur”.

În Familia Regală a României generozitatea şi răbdarea cu oamenii sunt calităţi extrem de apreciate. Calităţi pentru care Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta, este admirată. La fel şi pentru devotament, competenţă, inteligenţă, simţ al datoriei, cural, puse în slujba unei vieţi mai bune. Licenţiată în Sociologie, Ştiinţe politice şi Drept internaţional la Universitatea din Edinburgh, specializată în Sociologie medicală şi sănătate publică, nu este de mirare că Principesa Margareta şi-a asumat rolul de om căruia îi pasă de semenii săi, dând un exemplu prin Fundaţia care-i poartă numele.

Alteţa Sa Regală şi-a dorit ca prin activitatea Fundaţiei să ajute poporul ale cărui obiceiuri şi tradiţii le cunoştea doar din fotografii. Principesa Margareta a recunoscut jurnaliştilor prezenţi că împreună cu Principele Radu va petrece Crăciunul ca de obicei, la Săvârşin, unde vor aştepta colindătorii şi se vor bucura de liniştea locului. Pentru EVZ Alteţa Sa Regală, Principesa Margareta, a declarat că nu are un colind preferat, pentru că se bucură de toate cele pe care le ascultă. Fiecare colind vesteşte acelaşi lucru, Naşterea Mântuitorului. Întrebată despre Sărbătorile din familie şi farmecul duminicilor din copilărie, Principesa Margareta a răspuns că-şi aminteşte freamătul de dinaintea acestora şi mai ales calmul şi liniştea din noaptea de Crăciun, lăsând nostalgia să-i mângâie uşor chipul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Faptul că a reuşit să dea un exemplu celorlalţi prin acţiunile pe care le-a întreprins de-a lungul timpului nu poate fi decât unul demn de toată admiraţia. Mai întâi, fundaţia, apoi ajutorarea celor care aveau nevoie, apoi un premiu special la Gala Premiilor Uniter din partea Casei Regale, sprijinind astfel cultura românească, spre deosebire de alţii care nu ridică un deget pentru asta. A încurajat relaţiile interumane şi a adus treptat Europa mai aproape de România. „Fundaţia mă împlineşte atât ca fiinţă, cât şi ca membră a Familiei Regale. Activităţile ei promovează valorile familiei mele: armonie, demnitate, responsabilitate. Mă simt puternică atunci când reuşesc să fac un bătrân să zâmbească. Mă doare singurătatea persoanelor care nu au cu cine schimba o vorbă, care nu au pe nimeni”, spune Principesa Margareta.

Principesa Margareta rămâne fidelă valorilor din copilărie, respectiv munca, simplitatea, onestitatea. „Numai prin exemplul personal putem să mergem înainte şi oamenii vor înţelege. Mi-aduc aminte de perioada când, studentă fiind, era ceva normal să munceşti, toţi colegii mei făceau asta. Pe lângă multe locuri unde am lucrat s-a numărat şi un spital de bătrâni, iar acest lucru era mai dificil”,

Din iunie 2001, Principesa Margareta şi Principele Radu locuiesc la Palatul Elisabeta din Bucureşti şi desfăşoară angajamentele publice în capitală, în ţară şi în străinătate, aducându-şi contribuţia la procesul de desăvârşire a modernizării României.