COPII CUMINŢI: „Moş Crăciun lucrează, are card, aşa că se duce la magazine şi cumpără”

COPII CUMINŢI: „Moş Crăciun lucrează, are card, aşa că se duce la magazine şi cumpără”

Anca Ghimpău din Timişoara a descoperit de unde are Moş Crăciun bani de cadouri. Pentru cine nu a fost cuminte, are o soluţie anul viitor, prin aprilie.

Viața pe cont prorpiu. Asta face Anca, o puștoaică de 4 ani și 10 luni din Timișoara. S-a lăsat ceva așteptată până ce a venit pe lume, iar acum le umple 110% viețile alor ei. De doi ani merge la grădiniță. A fost cu ceva muncă de lămurire, la început. Ancăi nu i-a plăcut ideea că era, cumva, obligată. Acum, că a intrat în rândul lumii, își ocupă timpul liber pictând peretele din holul apartamentului, uitându-se la ”desene de băieți, Metal Masters cu Gingka” “Îmi pun speranțele în Iepuraș. Dacă Moșul nu vine, nu am să plâng”, spune Anca. E așa sigură pe ea încât nu o poți contrazice. Nu e vorba numai de faptul că e conștientă că nu a fost ”absolut cuminte”, ea știe însă că e bine orice face.

”Cel mai mult îmi place să mă joc”, afirmă declarativ. Să se joace înseamnă inclusiv să danseze prin casă, să facă piruete sau să își imagineze că e fotomodel și defilează între bucătărie și dormitor ca pe un podium, cu mâna în șold sau trimițând bezele publicului format din mama și tata sau prieteni veniți în vizită. Îi plac și prințesele. Are rochițe de prințesă cu care se îmbracă prin casă ca să se joace, dar este fascinată de Barbie mușchetar. Îi plac poveștile, nu adoarme seara fără să asculte o poveste, iar uneori compune ea povești, folosindu-se de jucării, de obiectele din jur, iar cei care ascultă sunt părinții. Şi-a găsit deja alesul Anca  este, cum spuneam, extrem de sigură pe ea. După ce anul  trecut a schimbat grădinița, și e la una mai aproape de serviciul lui mami  și cu prieteni mai mulți, s-a îndrăgostit.  Sebastian, colegul de grupă, a fost, nici mai mult, nici mai puțin, cerut în căsătorie de către micuța Anca. Și a acceptat imediat. Se vor căsători când vor crește mari.  Anca ține foarte mult la familie: orice vede, ființe, obiecte în număr de trei  ea știe că sunt mama, tata și puiul. Adevărul e că nu ai cum să îi reziști îngerașului de fară cu păr creț prins în codițe și cu doi ochi mereu veseli. Acum Anca e foarte atentă la comportamentul lui. Și ne explică cum stau lucrurile: ”A vrut să mă pupe, dar nu am stat, trebuie mai întâi să ne căsătorim. Apoi, el mai spune prostii, ceea ce nu e frumos”. E drept, a mai vrut un iubit, dintre vecini, însă Raul mai mare decât ea cu 2 luni, nu a fost interesat. Anca a fost descumpănită, iar acum spune: ”putea măcar să îmi promită că se gândește”.  Dar, viața merge înainte.  Ca atare, pentru că e iarnă, Anca s-a gândit serios la cum face Moș Crăciun să umple casele copiilor cuminți cu cadouri.   Ea vrea să îi aducă un ponei- printesa Celestia, cum a văzut la televizor, într-o reclamă. Încă nu i-a scris Moșului, dar deși nu a împlinit încă 5 ani, știe literele, așa că ajutată de mama, e pregătită de prima scrisoare. „Cred că Moș Crăciun cumpără jucăriile pe care le duce cadou. El lucrează, are card de salariu, așa că se duce la magazine și cumpără. Are ceva de mers, de la zăpada albastră din Laponia până aici, dar cum îi place să zboare, nu e o problemă”, ne spune fetița. Pe mama ei a ajutat-o să rendecoreze sufrageria cu ghirlamde de brad, cu conuri și globuri, astfel încât atunci când vine Moș Crăciun să îi placă ce vede.