VESTE ŞOC! Copiii românilor vor fi AMPRENTAŢI pentru un BULETIN cu CIP UNIC

VESTE ŞOC! Copiii românilor vor fi AMPRENTAŢI pentru un BULETIN cu CIP UNIC

Copiii românilor ar putea avea, în premieră, buletin, o carte de identitate, ca şi părinţii lor. Iniţiatitva este inclusă în noul proiect de lege care ar putea schimba viaţa românilor, propus de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care poate conducela dispariţia cardului de sănătate. Conform noilor prevederi, românii vor avea un act de identitate nou, care va încorpora şi datele pacienţilor din sistemul informatic al CNAS – SIUI, un proiect care a costat statul român circa 184 de milioane de euro.

Copiii românilor vor avea buletin unic, cu cip încorporat. Noutatea este încorporată în noul proiect care poate conduce la dispariţia cardului de sănătateacest proiect implementat de MAI este că opțional, cartea de identitate simplă sau cartea electronică de identitate se poate elibera înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, la solicitarea unuia dintre părinți. 

Conform noilor reglementări, de la data realizării condițiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cartea de identitate simplă şi cartea electronică de identitate se eliberează:

a) cu valabilitate de 2 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 și 14 ani;

Ne puteți urmări și pe Google News

b) cu valabilitate de 4 ani, pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani;

c) cu valabilitate de 10 ani, după împlinirea vârstei de 18 ani.  

Cartea electronică de identitate conţine date în format tipărit sau în format inscripţionat prin tehnici speciale, date în format electronic, precum şi elemente de particularizare şi de siguranţă.

În format electronic se înscriu:

a) datele din formatul tipărit (numele şi prenumele titularului, sexul, cetăţenia, data şi locul naşterii titularului, semnătura olografă a titularului, imaginea facială, C.N.P.-ul, adresa de domiciliu), cu excepţia semnăturii olografe a titularului;

b) prenumele părinţilor titularului;

c) un certificat şi, după caz, certificate calificate, astfel cum acestea sunt definite de Legea nr. 455/2001;

d) datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi, după caz, imaginile impresiunilor papilare a două degete.