COPIL OMORÂT DE CÂINE. Un băieţel a fost muşcat de gât

COPIL OMORÂT DE CÂINE. Un băieţel a fost muşcat de gât

Tragedie în comuna suceveană Dărmăneşti. Un copil a murit după ce a fost muşcat de un câine, pe un câmp din apropiere.

UPDATE 4. Primarul comunei Dărmăneşti, Gheorghe Voroniuc a declarat la RTV că nu are cum să ia măsuri împotriva câinilor fără stăpân. "Sunt multe familii în acea zonă care îi cresc şi îi lasă liberi. Dacă ne-ar da voie legea, puteam să-i strângem, să-i împuşcăm, dar aşa...", spus edilul sucevean. UPDATE 3. Femeia care l-a găsit pe băiat a rămas şocată de ceea ce a văzut,. Ea a declarat anchetatorilor că nu a mai putut să se uite la cadavrul micuţului sfâşiat. "Muşcăturile erau pe membre şi în zona feţei, la urechi şi la gât. Cel mai probabil, rănile care au provocat moartea sunt cele de la gât, însă acest lucru se va stabili după efectuarea autopsiei", a precizat unul dintre anchetatori. Cadavrul lui Samil a fost transportat la IML Suceava pentru efectuarea autopsiei. UPDATE 2.Micuţul Samil T. nu împlinise şase ani. Pe 6 aprilie era ziua lui. Avea un frate mai mare şi provenea dintr-o familie modestă. Până acum, anchetatorii au stabilit că băieţelul ucis de câini a murit la circa 100 de metri de marginea satului Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti. "Este o zonă situată în apropierea cimitirului din sat. Din spusele localnicilor, acolo sălăşluiesc mai mulţi câini. Verificăm să vedem dacă aparţin cuiva, dacă cineva îi întreţine pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Până acum, s-a constatat că băiatul era nesupravegheat", a precizat pentru EVZ inspector principal Ionuţ Epureanu, ofiţer de presă al IPJ Suceava. UPDATE 1. În urma audierilor făcute de anchetatori, reiese că micuţul sfâşiat de câini se îndrepta către locul unde muncea tatăl să să îi ducă de mâncare. O femeie a fost cea care a descoperit trupul băiatului şi a sunat la serviciul de urgenţă 112. Un localnic a anunţat, în jurul orei 10.30, că a descoperit trupul neînsufleţit al unui copil. La faţa locului a ajuns, între timp, o echipă de anchetatori de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava. Purtătorul de cuvânt al acestei insituţii, Ionuţ Epureanu, a declarat că este vorba despre un băieţel în vârstă de şase ani. Tragedia a avut loc pe un câmp de la marginea comunei, lângă cimitir. "Am fost anunţaţi de un localnic, în jurul orei 10.30, despre faptul că, la marginea localităţii Dărmăneşti se află cadavrul unui copil. Din primele constatări, băiatul avea muşcături în zona gâtului, provocate de animale. Este cea mai probabilă cauză a decesului", a precizat ofiţerul de presă al IPJ Suceava.

Incidentul aduce aminte de o altă tragedie, de această dată, din judeţul Timiş. La începutul acestui an, un băieţel, tot de 6 ani, a fost sfâşiat de o haită de câini. CITIŢI ŞI:

  • Un copil de şase ani, sfâşiat de o haită de câini. Medicii îi dau şanse minime de supravieţuire: "Are sute de muşcături" | VIDEO
  • Proprietarul câinilor care au mutilat un copil: "Am nevoie de ei!"

Ne puteți urmări și pe Google News