Copilotul lui Adrian Iovan a făcut primele declaraţii: ”Era în regulă aeronava când am plecat”

Copilotul lui Adrian Iovan a făcut primele declaraţii: ”Era în regulă aeronava când am plecat”

Copilotul lui Adrian Iovan, Răzvan Petrescu, a mărturisit în prima sa declaraţie, de la momentul tragediei aviatice din Apuseni, că după momentul impactului i-a fost frică de faptul că avionul o să explodeze.

Astăzi, 20 februarie, s-a împlinit o lună de când Aura Ion şi Adrian Iovan au trecut în nefiinţă. Tot astăzi, copilotul Răzvan Petrescu a făcut primele declaraţii cu privire la accidentul aviatic în care a fost şi el implicat. "Îmi amintesc destule,...a trecut doar o lună, momentul încă e cald. Îmi amintesc şi inainte de impact şi după. Am avut un moment de inconştienţă după impact şi m-am trezit undeva lateral, în stânga aeronavei. Ţin minte că prima acţiune a mea a fost să îmi evaluez starea de sănătate. Am văzut că îmi pot mişca degetele de la picioare, dar, având fracturi nu îmi puteam mişca picioarele. Prima acţiune a fost să mă îndepărtez, mi-a fost frică de o eventuală explozie", a spus Răzvan Petrescu. A trecut o lună de la tragedia din Apuseni! 20 ianuarie, ziua în care Aura Ion şi Adrian Iovan s-au ridicat la cer El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor care vizau detalii tehnice, spunând că ancheta este în desfăşurare în acest caz, singura menţiune făcută fiind aceea că "aeronava era în regulă şi din acest motiv comandantul a decis plecarea în misiune". "Eu am dat nişte declaraţii persoanelor competente şi nu pot da detalii pentru că este anchetă în curs. Voi putea răspunde acestor întrebări doar după finalizarea anchetei", a precizat Răzvan Petrescu. Copilotul a mai spus că i-ar plăcea ca după ce starea de sănătate îi va permite să îi viziteze pe moţii salvatori şi să vadă "şi din picioare" locul accidentului. Întrebat ce dorinţe are, el a spus că vrea să revină la starea sa iniţială de sănătate şi apoi să se urce din nou la manşa avionului. De asemenea, întrebat ce a simţit când au venit primii moţi la locul accidentului, copilotul a spus că îi consideră pe aceştia ca şi părinţii săi. "La ora actuală şi, de atunci, de pe 20 ianuarie, îi consider ca şi pe părinţii mei. Un om rănit în munţi, cu o mică speranţă, când vezi pe cineva că îţi vine în ajutor, este un sentiment măreţ, simţi că revii la viaţă. Chiar aşteptam să fim salvaţi", a spus Petrescu. Întrebat cum vede viaţa sa la o lună de la accident, acesta a subliniat că este emoţionant şi a spus că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că l-a ţinut în viaţă. "Mulţumesc şi moţilor care s-au mobilizat şi au reuşit să ne găsească şi echipei medicale de la Cluj care m-a tratat, m-au readus la viaţă, am fost tratat cu respect, profesonalism şi căldură la Cluj", a menţionat copilotul. Urmăriţi declaraţiile date de Răzvan Petrescu.

  • Îmi amintesc destule,...a trecut doar o lună, momentul încă e cald. Îmi amintesc şi inainte de impact şi după. Am avut un moment de inconştienţă după impact şi m-am trezit undeva lateral, în stânga aeronavei.
  • Ţin minte că prima acţiune a mea a fost să îmi evaluez starea de sănătate. Am văzut că îmi pot mişca degetele de la picioare, dar, având fracturi nu îmi puteam mişca picioarele.
  • Prima acţiune a fost să mă îndepărtez, mi-a fost frică de o eventuală explozie.
  • La noi, în aviaţie, întâi apelezi directorul general. Eu, atunci, m-am gândit că directorul general s-ar putea să nu îmi răspundă şi l-am sunat pe tatăl meu, care lucrează la aceeaşi instituţie şi care ştie procedurile şi ştiam că le va urma
  • Am înercat să sun la 112. Era în regulă aeronava când am plecat, dar nu vreau să fac declaraţii cu privire la detaliile tehnice.
  • Eu am dat nişte declaraţii persoanelor competente şi nu pot da detalii pentru că este anchetă în curs. Voi putea răspunde acestor întrebări doar după finalizarea anchetei
  • Avionul avea dublă comandă. Da.
  • Despre scurgerea timpului nu vă pot spune prea multe. Nu realizam trecerea timpului. Nu am comunicat cu Adrian Iovan, era încarcerat, nu puteam ajunge la el.
  • La ora actuală şi, de atunci, de pe 20 ianuarie, îi consider (nr. pe moţi) ca şi pe părinţii mei. Un om rănit în munţi, cu o mică speranţă, când vezi pe cineva că îţi vine în ajutor, este un sentiment măreţ, simţi că revii la viaţă. Chiar aşteptam să fim salvaţi.
  • Mulţumesc şi moţilor care s-au mobilizat şi au reuşit să ne găsească şi echipei medicale de la Cluj care m-a tratat, m-au readus la viaţă, am fost tratat cu respect, profesonalism şi căldură la Cluj".
  • Nu era primul zbor de acest gen. Am mai zburat.
  • Îl puteam vedea doar pe radu Zamfir, care mai venea din când în cand la mine să vadă cum mă simt. Stăteam întins şi mobilizat.
  • Pe Aura Ion nu am întânit-o în cursele mele până atunci. A fost prima dată. Nu cunosc detalii despre dânsa.
  • Pentru mine va urma o perioadă de refacere. Două luni voi sta acasă.

Acestea au fost primele declaraţii făcute de Răzvan Petrescu după tragedia din Apuseni. Prelevarea de organ, drumul către moarte pentru Aura Ion şi Adrian Iovan Medicii Valentin Calu (Spitalul Elias), Cătălin Pivniceru (Spitalul Regina Maria), Radu Zamfir (Spitalul Fundeni),Sorin Ianceu (Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor), Aura Ion, studenta la Spitalul Militar, pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu au plecat spre Oradea în ziua de 20 ianuarie pentru a preleva ficatul unui donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Nu era prima acţiune de acest gen pentru e Aura Ion și-a pierdut viața la 23 de ani pentru că a dorit să ajute la salvarea altor vieți și a crezut în niște valori pe care mulți nu le pricep. Din acest motiv Aura Ion este, pentru mine, un EROU și spun: RESPECT! Citiţi mai mult: AICI CLICK PE POZELE DE MAI JOS PENTRU GALERIE FOTO cu Aura Ion:

  • SUFERINŢĂ infinită provocată de un STAT INCOMPETENT. Pot cei RESPONSABILI să privească aceste IMAGINI?

Ne puteți urmări și pe Google News
În memoria ei, toți cei care vor să-i aducă un omagiu, se pot alătura comunității RESPECT Aura Ion.

CLICK AICI PENTRU POZE DE LA LOCUL ACCIDENTULUI AVIATIC

  • SUFERINŢĂ infinită provocată de un STAT INCOMPETENT. Pot cei RESPONSABILI să privească aceste IMAGINI?

Emoţii şi durere la o lună după moartea Aurei Ion şi a lui Adrian Iovan! Mesajele românilor după tragedia din Apuseni TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Oamenii Bisericii au minţit în cazul fetei dispărute. Tu ce părere ai? | DEZBATEREA ZILEI
  • LOVITURĂ DE TEATRU la Dubai: Simona Halep S-A RETRAS din competiţie! Verdictul medicilor
  • Cum arată ISKANDER, sistemul pe care Rusia îl opune scutului antirachetă american | GALERIE FOTO

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • GROPI TERIFIANTE au început să apară peste tot în Anglia. Ce provoacă acest fenomen ciudat | GALERIE FOTO
  • PENIBIL. Au arătat mai mult decât trebuia. Dive susprinse în ipostaze jenante
  • O adolescentă satanistă a ucis peste 23 de persoane! Îşi găsea victimele pe internet! Iată care a fost metoda ei