Corina Crețu (PSD): Ar fi regretabil dacă domnul Antonescu ar urmări intrarea PNL în PPE

Corina Crețu (PSD): Ar fi regretabil dacă domnul Antonescu ar urmări intrarea PNL în PPE

Europarlamentarul social-democrat Corina Crețu consideră că ar fi "regretabilă" situația în care președintele liberalilor, Crin Antonescu, ar urmări intrarea PNL, după alegerile europarlamentare din luna mai, în Partidul Popularilor Europeni.

"Ar fi regretabil dacă, în afară de abandonarea luptei cu Traian Băsescu, decizie evidentă după rezoluția care prevede deschiderea PNL către alianțe cu PDL sau PMP, votată ieri de colegii liberali la îndemnul liderului PNL, dl. Crin Antonescu ar urmări și intrarea PNL în PPE. Sper să nu fie așa, pentru că un astfel de scenariu ar însemna că PNL susține austeritatea și tăierile dorite de populari și ar șterge cu buretele toate lucrurile bune pe care le-am făcut împreună, în toți acești ani, pentru români și România, în formula USL", apreciază Crețu într-un comunicat de presă remis miercuri Agerpres.

Totodată, Corina Crețu asigură electoratul că PSD va continua lupta cu regimul Băsescu, în ciuda ieșirii liberalilor de la guvernare.

"Le transmit tuturor votanților USL, fiecăruia dintre cei 7,4 milioane de români care au votat la referendumul din iulie 2012, un mesaj foarte ferm: noi, PSD, vom continua lupta împotriva regimului reprezentat de Traian Băsescu. Nu am abandonat nicio secundă această luptă și nu vom renunța la acest obiectiv extrem de clar, trecut ca prim punct în Protocolul USL, în contractul nostru cu alegătorii români", precizează Corina Crețu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea își exprimă și convingerea că partidul pe care îl reprezintă va fi, în continuare, susținut de românii care au crezut în proiectul USL.

"Sunt convinsă că, alături de noi, vor fi milioanele de romani care au votat USL tocmai pentru că le-am promis că vom duce până la capăt această luptă. Noi, alături de partenerii noștri, ne vom ține de cuvânt", susține eurodeputatul PSD.