Editura Evenimentul si Capital

"CRAMA" de pe fundul Mării Baltice pentru ŞAMPANIE franţuzească | FOTO şi VIDEO

14-06/fouilles-l-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 476 Vizualizari

Aproximativ 300 de sticle de şampanie au fost coborâte la 40 de metri pe fundul Mării Baltice, în largul coastelor Finlandei, pentru studierea procesului de îmbătrânire a vinului, anunţă Casei Veuve Clicquot, una dintre cele mai renumite crame de vinuri spumante premium din Franţa.

Potrivit AFP, preluată de Agerpres, cele 300 de sticle au fost închise într-o cuşcă de oţel, iar în 18 iunie scafandrii le-au depus cu mare grijă pe fundul Mării Baltice, în acelaşi loc unde în 2010 a fost descoperită epava unei goelete din secolul XIX, care transporta sticle de şampanie. 

Din epavă au fost recuperate 145 de sticle de şampanie Veuve Clicquot, dar şi Heidsieck şi Juglar. O parte dintre aceste sticle de şampanie au fost vândute la licitaţie.

 

"Este o mare foarte puţin sărată ceea ce limitează coroziunea, iar această adâncime oferă condiţii ideale de conservare, apa având temperatura constantă de aproximativ 5 grade, într-un întuneric complet", a explicat Fabienne Moreau, din partea Casei Veuve Clicquot.

"Nu sunt curenţi în acel loc şi la 40 de metri adâncime presiunea este uşor inferioară celei din sticle evitând astfel schimburile cu mediul ambiant", a adăugat ea.

"Conservarea excepţională a acestor sticle scufundate timp de aproape două secole ne-a uimit la degustare, ceea ce ne-a stimulat să continuăm acest experiment", a subliniat Fabienne Moreau.

Operaţiunea se numeşte "Cramă în mare" şi va dura cel puţin 30 de ani, cu participarea unor oenologi de la universităţile din Reims şi din Bordeaux.

În 2013, casa producătoare de şampanie Drappier a efectuat un experiment similar, ţinând timp de un an 600 de sticle de şampanie la 15 metri adâncime în Atlantic, în apropierea coastelor franceze.




Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F




FACEBOOK
evz.ro