Cristian Tudor Popescu, despre decizia CCR privind interceptările: Curtea nu e instituţie filantropică. Interceptările nu trebuie să probe DETERMINANTE în dosar

Cristian Tudor Popescu, despre decizia CCR privind interceptările: Curtea nu e instituţie filantropică. Interceptările nu trebuie să probe DETERMINANTE în dosar

Cristian Tudor Popescu spune că CCR nu e o instituţie filantropică şi că decizia judecătorilor trebuie respectată. Mai mult, CTP spune că interceptările nu trebuie să fie probe determinante într-un dosar.

„Curtea Constituțională nu e o instituție filantropică, CCR se ocupă cu respectarea legii, care în anumite situații poate să fie neplăcută pentru multă lume. A hotărât CCR că SRI nu mai face interceptări, așa rămâne. Nu există instanță peste CCR, iar hotărârile Curții nu are rost să le comentăm și cu atât mai puțin să ne imaginăm acum scenarii conspiraționiste cum că ar trebui salvați anumiți inși aflați acum în anchetă”, a declarat Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Jurnalistul a adăugat că rămâne de văzut care procese vor fi afectate de anularea unor probe rezultate din interceptările SRI. „Dacă stăm totuși să ne gândim, aceste interceptări nu sunt și nici nu trebuie să fie probele determinante într-un proces. Ele pot să dea direcții de anchetă, să furnizeze informații, dar există și alte probe, cum ar fi filările, depozițiile martorilor, denunțurile anumitor persoane, documentele”, a completat jurnalistul. „Dacă stau numai în interceptări niște dosare, nu este bine. Dacă asta e hotărârea Curții, se va proceda în cosecință”, a avertizat Cristian Tudor Popescu.

„Am înțeles că e vorba de bani, ar costa niște sume de la buget penru retehnologizare, logistică, de interceptare și pentru personal la DNA și DIICOT. Dacă e așa, atunci așa cum corupția ne costă enorm, trebuie să acceptăm că și anticorupția ne costă”, a menționat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Lucrul cel mai important mi se pare noul mandat pe care îl va avea doamna Kovesi, mai important decât această hotărâre a CCR”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

„E foarte corect ce spune CCR. Trebuie să existe un cadru clar, apelabil, să știe cetățeanul cine îl ascultă, cine furnizează probele. Parlamentul trebuie să elaboreze și să voteze o lege în acest sens. Ce va face Parlamentul, asta e o întrebare, având în vedere ce a făcut în cazul Rizea, pe care l-a adăugat listei de beneficiari ai mașinei de spălat a Casei Poporului”, a spus jurnalistul.