CRIZA DIN UCRAINA. SUA îi recomandă președintelui Ianukovici să RETRAGĂ forțele antirevoltă

CRIZA DIN UCRAINA. SUA îi recomandă președintelui Ianukovici să RETRAGĂ forțele antirevoltă

Vicepreședintele SUA, Joe Biden, l-a îndemnat ieri pe Viktor Ianukovici să retragă forţele antirevoltă şi să colaboreze cu opoziţia, pentru a reduce tensiunile din ţară, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Potrivit sursei citate, Biden l-a avertizat pe preşedintele ucrainean, într-o conversaţie telefonică, că "decretarea stării de urgenţă sau adoptarea unei măsuri de securitate la fel de severă ar putea duce la agravarea situaţiei şi scăderea şanselor de a găsi o soluţii paşnică pentru criză".

De asemenea, vicepreşedintele american l-a îndemnat pe Ianukovici să ia "măsuri concrete" la şedinţa de marţi a Parlamentului ucrainean, cu scopul de a "răspunde îngrijorărilor legitime ale poporului ucrainean, abrogând legile antidemocratice, adoptate la 16 ianuarie", care prevăd pedepse cu închisoarea pentru orice formă de manifestaţie.

Luni seara, Ianukovici şi opoziţia au convenit asupra adoptării legii amnistiei şi abrogării legilor adoptate la 16 ianuarie, a anunţat preşedinţia ucraineană. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News