Editura Evenimentul si Capital

INSPECŢIA JUDICIARĂ, sesizată de CSM după ce Maria Grapini a invocat în Parlamentul European o condamnare politică

Maria Grapini, la protestul din Timisoara organizat pentru falsa evacuare a Antena3 din sediu.
Autor: | | 51 Comentarii | 3988 Vizualizari

Europarlamentarul Partidului Conservator a avut o intervenție în Parlamentul European, în care acuză justiția din România că l-ar fi condamnat pe criterii politice pe șeful ei de partid, Dan Voiculescu.

„Ca urmare a afirmaţiilor doamnei Grapini Maria, europarlamentar, făcute cu ocazia intervenţiei din sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg, în cuprinsul căreia a declarat că doreşte „…să tragă un semnal de alarmă privind suspiciunile … cu privire la existenţa procesului politic şi cu privire la punerea în pericol a libertăţii presei…”, indicând aspecte procedurale din dosarul denumit I.C.A., soluţionat de către Curtea de Apel Bucureşti, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură a fost adusă atingere independenţei şi imparţialităţii judecătorilor şi procurorilor implicaţi în activitatea de soluţionare a dosarului menţionat precum şi dacă a fost adusă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său”, se arată într-un comunicat al CSM.

Pe 8 august 2014, Dan Voiculescu a fost condamnat în procesul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) la 10 ani închisoare pentru spălare de bani și confiscarea a 60 de milioane de euro, prejudiciul stabilit în acest caz.

Zilele trecute, europarlamentarul PC a susţinut un discurs în Parlamentul European în care a atras atenţia cu privire la situaţia lui Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator. Ea a tras un semnal de alarmă cu privire la existenţa proceselor politice şi la punerea în pericol a libertăţii presei în România.

"După dezvăluirile făcute la postul de televiziune aparţinând familiei Voiculescu, probate cu înregistrară, prin care fratele Preşedintelui României a luat suma de 250.000 de euro pentru a scăpa de condamnare un cunoscut interlop, procesul fondatorului trustului de presă, aflat de 6 ani pe rolul instanţelor, pentru care primise NUP a fost repus şi judecat în 5 zile".

Grapini a susţinut în faţa europarlamentarilor că sentinţa dictată împotriva lui Dan Voiculescu, precum şi confiscarea extinsă aplicată "terţilor care nu au făcut parte din proces" reprezintă o ameninţare la adresa libertăţii presei din România.

Discursul susţinut de Maria Grapini în Parlamentul European este numai una din situaţiile în care europarlamentarul PC şi-a exprimat în mod public sprijinul faţă de Dan Voiculescu şi postul său de televiziune. Imediat după ce fondatorul Partidului Conservator a fost condamnat, ea a spus că se va duce "cu jenă" în Parlamentul European.

„Eu încă mai sper să existe cale de atac în afară. Vă spun sincer că mă duc cu mare jenă în septembrie în Parlamentul European. Dacă am ajuns să ne căutăm toţi românii dreptatea în afară e foarte trist", a spus atunci Grapini.

De asemenea, în luna august, Grapini a organizat un protest pentru susţinerea postului, în cadrul căruia a avut o atitudine agresivă faţă de jurnaliştii postului Televiziunea Ceatăţeanul. Văzând că "plimbarea" ei este filmată de jurnalişti, Grapini i-a ameninţat pe aceştia cu poliţia şi a încercat să smulgă camera cu care era filmată.

“Cerșetori, muritori de foame, șantajiști, cu puroi în loc de creier”  sunt câteva din epitetele pe care manifestanţii mobilizaţi de Maria Grapini le-au aruncat jurnaliştilor. ”Jeguri”, ”javre”, ”șpăgari”, ”proști” sau ”slugi” sunt și alte apelative cu care pensionarii  s-au adresat jurnaliștilor timișoreni.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro