Editura Evenimentul si Capital

CSM: Nicio persoană juridică nu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni silvice

14-06/bluebells-blooming-hallerbos-forest-belgium-12_1-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 469 Vizualizari

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbătut rapoartele Inspecţiei Judiciare referitoare la respectarea regulilor privind soluţionarea cu celeritate a dosarelor având ca obiect savârşirea infracţiunilor prevăzute de Codul silvic. Datele statistice arată un fenomen de creştere a infracţionalităţii specifice la Curţile de Apel Alba Iulia, Bacău, Cluj şi Iaşi.

La nivel naţional, în perioada anilor 2012-2014, au fost înregistrate 1991 de dosare  din care au fost soluţionate 1809. ”Constatând o creştere a fenomenului infracţional în materia reglementată de Codul silvic, Secţia pentru judecători a Consiliului a hotărât că se impune un tratament ferm, adecvat creşterii numărului de infracţiuni, din partea tuturor organelor statului competente în acest domeniu. Analizând actele normative, a considerat că legislaţia corespunde necesităţii reactive a statului”, se arată în comunicat.

Niciun vinovat

”De remarcat este faptul că nicio persoană juridică nu a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni silvice. În privinţa activităţii instanţelor, în urma verificărilor s-a constatat soluţionarea cu celeritate a cauzelor, sancţiunile aplicate fiind amendă penală sau pedeapsa închisorii. Cu toate acestea un număr de 50 de dosare au o durată de soluţionare mai mare de 2 ani”, se mai arată în analiza CSM.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate