CTP: "Care este asemănarea dintre Elena Udrea și Ion Ficior"

CTP: "Care este asemănarea dintre Elena Udrea și Ion Ficior"

CTP a declarat joi la Digi 24 că există o asemănare stranie între fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea, și torționarul Ion Ficior.

„Știți ce asemănare există între Ioan Ficior, condamnat ieri (miercuri, n.r.) la 20 de ani de închisoare pentru ce a făcut la Periprava cu deținuții politici și doamna Udrea? Prima asemănare este că, în perioada lor de glorie, nu i-a atins nimeni nici cu un fulg. Când se întâmplă ce se întâmplă cu domnul Ficior. La 57 de ani după domnul Ficior a trăit cum a vrut, n-a avut nimic de suferit de pe urma monstruozităților pe care le-a comis. E verde și acum. Cine știe? Poate supraviețuiește și pușcăriei. I se mai dau niște scăderi din pedeapsă, poate reușește aia cu grațierea. Și cei care au murit sunt, de mult timp, oale și ulcele, în vreme ce domnul Ficior a trăit până la adânci bătrâneți fără niciun fel de problemă”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„La fel și doamna Udrea. O să facă ceva pușcărie: un an, doi, cinci, șase. Și? Decât un an cioară, mai bine o zi șoim. A fost vreme de 12 ani...a făcut ce-a vrut mușchiul ei în țara asta. A ajuns, practic, împărăteasa României. Se mai mișca ceva undeva fără doamna Udrea? Nu. A trăit, a făcut ce-a vrut ea, ne-a încălecat pe toți. Acum o să facă ceva pușcărie. Păi, nu rentează? Poate că vom vorbi, cu adevărat, de o justiție autentică în România când vom vedea înalți demnitari, figuri publice în intervalul sau foarte aproape de intervalul în care sunt la putere”, a adăugat CTP.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) l-au condamnat definitiv, pe Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă Periprava, acuzat de infracţiuni contra umanităţii, la 20 de ani de închisoare. 

Ne puteți urmări și pe Google News

De asmenea, judecătorii au decis ca Ion Ficior să plătească 310.000 euro, daune morale, către opt părţi civile din dosar. Decizia a fost atacată cu apel de Ioan Ficior la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Au murit 103 deținuți Ioan Ficior a fost trimis în judecată în octombrie 2014, fiind acuzat de procurorii de la Parchetul General că, în perioada 1958 - 1963, a introdus şi coordonat un regim de detenţie represiv, abuziv, inuman şi discreţionar împotriva deţinuţilor politici, în urma căruia au murit 103 persoane.