CTP, despre răspunsul lui Ion Iliescu privind Revoluţia: Îşii arată sângele RECE DE REPTILĂ politică. Are o RĂCEALĂ de politician bolşevic

CTP, despre răspunsul lui Ion Iliescu privind Revoluţia: Îşii arată sângele RECE DE REPTILĂ politică. Are o RĂCEALĂ de politician bolşevic

Ion Iliescu a avut un răspuns cinic la întrebarea reporterilor cu privire la Revoluție, a spus Cristian Tudor Popescu. „Or fi avut și oamenii morți la Revoluție care s-au mutat în pământ motivele lor să facă asta, nu?”, a continuat retoric jurnalistul.

„Dl. Iliescu nu și-a spus problema să slujească cuiva, această declarație. Și-a exprimat natura sa fundamentală. De-a lungul timpului am spus și am repetat: cui dorește să știe cum e pe dinăuntru Ion Iliescu, să-i acopere – atunci când apare la televizor – partea de jos a feței, să-i lase numai ochii și o să se cutremure”, a spus Cristian Tudor Popescu, pentru Digi24.

„Dl. Iliescu își arată și cu această ocazie sângele rece de reptilă politică. Îmi amintesc o altă replică a domniei sale, absolut definitorie pentru acest cinism, această răceală de politician bolșevic. Era vorba de un secretar de stat, Șerban Pretor, care a fost bătut în trafic de doi SPP-iști pentru că-i deranjase cu trabantul său. Reacția lui Ion Iliescu a fost:n-o fi chiar așa, or fi avut și băieții motivele lor. Or fi avut și minerii motivele lor să bată oamenii după criteriul pletelor, ochelarilor, fustei scurte. Or fi avut și oamenii morți la Revoluție care s-au mutat în pământ motivele lor să facă asta, nu?”, a adăugat jurnalistul.

„Pentru el însuși mai vorbește Ion Iliescu”, a menționat jurnalistul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cristian Tudor Popescu a mai relatat o întâmplare de dinainte de anii 2000, când l-a întrebat cum poate mânca, cum poate dormi în toți acești ani, iar, spune jurnalistul, Ion Iliescu a răspuns: „Dar ce vreți să fac eu?”

„Nu se mai adresează nimănui dl. Iliescu. Ce se întâmplă în clasa politică și în spațiul politic din România de azi își are rădăcinile în mod esențial și în ce s-a întâmplat la Revoluție și în faptul că nu au fost stabilite vinovățiile nici până azi”, a completat Cristian Tudor Popescu, subliniind că acele evenimente vor marca România pe o perioadă lungă, iar faptele nu se pot prescrie.

„Nu e niciodată prea târziu să încercăm să aflăm adevărul, dar atitudinea asta este aceeași cu aceea care a dus la condamnarea lui Vișinescu Alexandru abia acum, după 25 de ani de la Revoluție, și a celorlalți Visinești care încă nu au fost condamnați. Este același tip de atitudine, să nu dezgropăm morții: morții din anii 50 din pușcării și de la canal, morții de la Revoluție... Este o idee care îi leagă pe mulți dintre cei pe care îi vedem în spațiul politic public astăzi”, a spus Cristian Tudor Popescu.