Cu clanurile la terapie. „Ca să scăpăm de interlopi, urmașii lor trebuie trimiși la psiholog!”

Cu clanurile la terapie. „Ca să scăpăm de interlopi, urmașii lor trebuie trimiși la psiholog!”

Clanurile Duduianu și Ștoacă au pierdut, zilele trecute, importanți membri ai tinerei generații. Psihologii cred că grupările se zbat să supraviețuiască și că vor rezista atâta timp cât instanțele de judecată nu îi obligă să facă terapie.

Interlopii care au aruncat oameni în cușca leului sau și-au desfigurat „dușmanii” vor continua să împrăștie teroare, spun psihologii. Săptămâna trecută, polițiștii din București au „retezat” noile capete ale generației tinere din clanuri cu renume - Ștoacă și Duduianu. Mascații i-au întins pe stradă și le-au pus cătușele.

„Nu va exista neam de grupare pentru că nu mai sunt șefi corupți din poliție”, este părerea unui judiciarist. Pe de altă parte, psihologii cred că aceste clanuri vor supraviețui până când instanțele de judecată îi vor trimite pe cei prinși la psiholog.

„Duduianu”- cu bâtele

Ne puteți urmări și pe Google News

Serviciul Grupuri Infracţionale Violente a ajuns, joi, la „Duduianu”. Patru dintre cei mai tineri membri i-au băgat în alertă după ce au jecmănit pe stradă mai mulți trecători și i-au bătut cu bâtele. Au ajuns la judecată trei dintre cei patru, pentru că unul este încă minor- Albano, Eduard, și Rocardo Motoi, de 21, 29, și 23 de ani.

Ștoacă, taxe de protecție

Miercuri, trei dintre membrii clanului „Ștoacă” au fost întinși pe stradă, în timp ce primeau taxe de protecție de la firme puternice din București. Ion Saim (38 de ani), Jar Șinca (34) și Petre Maican (47) încasau cât aveau nevoie.

„Nu trebuie puși să construiască mall-uri”

„Le este greu să se potolească pentru că s-au dezvoltat ca personalități antisociale. Ei preiau ceea ce văd în familie. Ca să scăpăm de clanuri, trebuie să-i trimitem pe membrii tineri, adică pe urmașii șefilor de clan, la psiholog! Nu trebuie puși să construiască malluri, ci să meargă la terapie!”, sunt de părere psihologii. În alte țări, pentru condamnați se fac programe de educare socială, de responsabilizare. În Spania, s-au folosit cai pentru tinerii care trebuiau să învețe să relaționeze, să fie empatici. Condiția ca aceste clanuri să dispară este ca instanțele să îi oblige să urmeze un program.