Cuibuşor de nebunii: Cartierul FETELOR japoneze / GALERIE FOTO

Cuibuşor de nebunii: Cartierul FETELOR japoneze / GALERIE FOTO

Şochează prin originalitatea care nu are nimic de-a face cu normele...

Click aici pentru Galeria Foto Cu normele stabilite de către designerii internaţionali. Este vorba despre un trend vestimentar dezvoltat în ultimii ani. Impresionează, amestecă, asociază, şochează. Analiştii britanici şi nu numai spun că acest stil este o expresie a industriei hentai, manga sau anime, foarte populară în Japonia. Se numeşte Harajuku – un trend care şi-a însuşit denumirea de la cartierul cu acelaşi nume, situat în oraşul Tokyo. Un cartier de shopping, unde „bântuie” mai ales adolescentele, supranumite “Harajuku Girls". Ele se adună în special duminicile, ca într-un "cuibuşor al nebuniilor vestimentare", afişând creaţii proprii.

Manifest contra sistemului

Creativitate, teatral, machiaj negru, drăgălăşenie, look-uri botezate Gothic Lolita, Cosplay sau Decora, combinaţii vestimentare pornind de la şosete asortate la fuste din voal şi tricouri, până la ţinute mai complexe, haotice, clasate drept cyber-fashion. Harajuku este promovat pe tărâm japonez şi prin intermediul unor publicaţii de gen (Kera, Tune, Gothic & Lolita Bible, Fruits), dar şi peste graniţe (stilul cântăreţei Gwen Stefani). Din această nebunie vestimentară se inspiră atât casele japoneze de modă, cât şi casele de modă occidentale. Care îşi trimit “spionii" aici pentru a se inspira.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Japonia are reguli sociale foarte stricte, elevii trebuie să poarte pantofi speciali la şcoală, cele mai multe şcoli au uniforme obligatorii, plus respectul faţă de seniori-se fac plecăciuni la începutul şi sfârşitul fiecărei ore de curs”, comentează analiştii. Subliniind că Harajuku poate fi interpretat ca protest faţă de stricteţea japoneză, "ca un manifest contra sistemului". TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Oamenii Bisericii au minţit în cazul fetei dispărute. Tu ce părere ai? | DEZBATEREA ZILEI
  • LOVITURĂ DE TEATRU la Dubai: Simona Halep S-A RETRAS din competiţie! Verdictul medicilor
  • Cum arată ISKANDER, sistemul pe care Rusia îl opune scutului antirachetă american | GALERIE FOTO

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • GROPI TERIFIANTE au început să apară peste tot în Anglia. Ce provoacă acest fenomen ciudat | GALERIE FOTO
  • PENIBIL. Au arătat mai mult decât trebuia. Dive susprinse în ipostaze jenante
  • O adolescentă satanistă a ucis peste 23 de persoane! Îşi găsea victimele pe internet! Iată care a fost metoda ei
Citiţi mai mult: Stiri si Actualitate > Ultimele stiri si stirile zilei online