CULTURIST CAMPION la 70 de ani: "Vârsta nu este altceva decât o stare de spirit" | GALERIE FOTO / VIDEO

CULTURIST CAMPION la 70 de ani: "Vârsta nu este altceva decât o stare de spirit" | GALERIE FOTO / VIDEO

Oricine îl întâlneşte pentru prima dată rămâne surprins când află că are în faţă un om care teoretic se află la vărsta a treia. În fapt Sam "Sonny" Bryant Jr. este un bărbat activ, cu un corp de inviadiat, care pe lângă programul intens la sală, noaptea munceşte ca șofer stivuitor.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE! La 70 de ani, Sonny este un culturist campion în Georgia ... și n-are nici cea mai mică intenţie să se pensioneze, relatează Daily Mail.

S-a apucat de culturism când alţii s-ar fi gândit la odihna pensionării, pentru a se "trata" de tristeţea pe care i-a provocat-o un divorş dureros. De atunci au trecut 27 de ani şi are în palmares o paletă largă de premii din competiţii la care i-a făcut de râs pe bărbaţii ce nu au nici jumătate din vârsta sa.

Sonny susţine că nu are de gând să renunţe niciodată nici la muncă, nici la pasiunea sa: "Moartea îi vizitează mai mult pe pensionari decât pe cei care lucrează".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Lumea mă întreabă dacă am de gând să mă pensionez, iar eu răspund întoneauna: 'nu'. Îmi place să lucrez. Am făcut acest lucru de 27 de ani", explică bărbatul.

Pensionarul are un corp la care mulţii dintre bărbații cu jumătate din vârsta sa pot doar să viseze: Biceps bombat, abdomen perfect lucrat și picioarele ca bustenii de stejar. Iar ca să ajungă la această performanşă pe lângă o dietă echilibrată, singurele pastilele pe care le ia sunt vitamine.

Acum Sonny munceşte schimbul de noapte ca șofer stivuitor și de două ori pe zi are antrenament pentru a se menţine în formă. El a început să practice culturismul la vârstă de 44 şi, deşi înainte nici nu i-ar fi dat prin minte să ridice vreo o greutate, la doar 11 luni a participat la o competiţie, în Columbus, Georgia.

El povesteşte că atunci nu avea nici o idee cum să pozeze, mai mult avea şi o ţinută greşită, a fost al treilea în competiția de novice și al patrulea în competiția de master.

"Oamenii spun că e vârsta te face bătrân, dar eu cred că starea ta de spirit te face aşa. Vârsta este doar o cifră".

"Vârsta le oferă oamenilor doar un pretext pentru a fi leneşi, de a nu face nimic. Am cunoscut o multime de oameni care spun: să ajung eu la o anumită vârstă. Apoi le spun câți ani am eu și sunt jenaţi. Le explic mereu că inactivitea şi starea de spirit te fac să fii bătrân", a declarat Sony .

Dieta lui Bryant cuprinde de obicei omletă cu șuncă bine făcută, după ce se întoarce de la muncă, la ora 6.00 dimineaţa. O oră mai târziu este deja în drum spre sala de sport, iar abia după antrenament îşi permite să se odihnească.

Cum reuşeşte să se menţină în formă? Filosofia sa de viaţa s-a dovedit a fi la fel de puternică precum bicepsul: "Dacă începi să te gândești că ești bătrân subconştient, mintea va transmite corpului acest gând şi trupul începe să ruginească. Apoi, ești bătrân". <iframe frameborder="0" width="698" height="503" scrolling="no" id="molvideoplayer" title="MailOnline Embed Player" src="http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1083550.html" ></iframe> ARTICOLE POPULARE:

  • MINUNE în Israel. O statuie a FECIOAREI MARIA a început să PLÂNGĂ | GALERIE FOTO

  • TOP 5 MONUMENTE ISTORICE pe cale de DISPARIŢIE | GALERIE FOTO

  • Shirley Temple, fetiţa minune de la Hollywood în IMAGINI MEMORABILE | GALERIE FOTO

  • Răsărit de SOARE pe MARTE | IMAGINI IMPRESIONANTE

  • TOP 10 ANIMALE care au ajuns subiect de PRESĂ în toată lumea | GALERIE FOTO

  • PENIBILI la propria NUNTĂ. Ruşii fac fotografii HILARE ce NU pot fi arătate urmaşilor| GALERIE FOTO