Editura Evenimentul si Capital

CUM a descris Klaus Iohannis întâlnirea pe care a avut-o ieri cu Victor Ponta

Klaus Iohannis si Victor Ponta
Autor: | | 7 Comentarii | 2189 Vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că întâlnirea cu premierul Victor Ponta a fost "foarte normală" şi că au discutat despre migrație și chestiuni bugetare.

"Am avut o întâlnire foarte normală. Am discutat la rece cum se spune, foarte eficient despre chestiunile legate de refugiaţi, valuri de migraţie. M-a informat în privinţa câtorva chestiuni bugetare după care ne-am despărţit. A fost o întâlnire de lucru normală", a spus Klaus Iohannis despre întâlnirea pe care a avut-o ieri la Cotroceni cu premierul Victor Ponta.

Președintele și premierul au au avut ieri, la Cotroceni, o întâlnire fără consilieri, iar aceasta nu a durat mai mult de 30 de minute. La finalul întâlnirii, premierul Ponta a apreciat relația bună cu președintele Iohannis.

Victor Ponta a scris pe Twitter, imediat ce s-a terminat întâlnirea, că are o deschidere totală pentru „bunul mers al României”. „Întâlnire cu președintele Iohannis: deschidere totală pentru dialog, respect reciproc și colaborare Guvern-Președinție pentru bunul mers al României!”, a scris Ponta.

Administrația Pre zidențială s-a limitat la un comunicat sec în care a menționat doar că pe agenda discuțiilor s-au aflat criza refugiaților, dar și execuția bugetară. „Pe agenda discuțiilor, purtate în cadru instituţional, s-au aflat situaţia gestionării fluxurilor migratorii din regiunea Balcanilor de Vest, poziţia României faţă de această problemă şi stadiul ac tual al pregătirilor pentru preluarea refugiaţilor”, a comunicat Președinția.

"Ca surda la horă", "cam belicos"

Întâlnirea de la Cotroceni a avut loc după ce timp de două zile președintele și premierul și-au transmis mesaje ironice prin intermediul presei.

Duminică, Klaus Iohannis a declarat, la Arad, că premierul Victor Ponta nu s-a consultat cu el în privinţa reuniunii trilaterale de la Sofia, cu omologii săi din Bulgaria şi Serbia, şi că nu a avut mandat să angajeze România în vreun fel.

"Domnul prim-ministru nu s-a consultat cu mine, s-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alţi prim-miniştri, o chestiune care este interesantă ca preocupare de week-end. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat ca să angajeze România într-un fel. Aceste declaraţii pe care le-a făcut sunt total neangajante pentru mine", a spus Iohannis.

În replică, Victor Ponta a declarat luni că nu avea nevoie de mandat de la preşedintele Klaus Iohannis pentru a se întâlni cu omologii săi din Bulgaria şi Serbia şi a subliniat că obligaţia sa este de a avea grijă ca politicile comune ale României, Serbiei şi Bulgariei privind refugiaţii să fie eficiente şi cunoscute pe plan european.

"Problema e nu ce spune domnul Iohannis, problema e că nu face nimic. Dumneavoastră ştiţi ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Că restul colegilor prim-miniştri îmi spun de fiecare dată că domnul Iohannis merge la Bruxelles, ştiţi cum zice românul ... ca surda în horă merge acolo. Tace din gură, se întoarce şi tace din gură şi atunci obligaţia mea ca şef al Guvernului este să am grijă ca politicile noastre comune în cele trei ţări în ceea ce priveşte refugiaţii să fie eficiente şi să fie şi cunoscute pe plan european", a spus Ponta.

Luni seara, la Cotroceni, întrebat despre declarațiile premierului, Klaus Iohannis a spus că el îşi face treaba, în timp ce premierul Victor Ponta este "foarte belicos".

"Eu îmi fac treaba, dar în ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de prim-ministru, dl Ponta este foarte belicos în ultima vreme şi impresia mea este că prin această atitudine crede că oamenii uită că este judecat penal pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani", a spus Iohannis.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro