Cum a devenit VIRAL un film în care un sportiv extrem urcă pe unul din cele mai înalte turnuri din România CU MÂINILE GOALE I VIDEO

Cum a devenit VIRAL un film în care un sportiv extrem urcă pe unul  din cele mai înalte turnuri  din România CU MÂINILE GOALE I VIDEO

Sportivul extrem Flaviu Cernescu a urcat pe una din cele mai înalte clădiri din România. De la înălțimea unui bloc cu 90 de etaje, bănățeanul s-a plimbat pe niște bare de metal care susțineau liftul din interiorul turnului CET-ului Pitești Sud. Un film de cinci minute cu escapada sa a ajuns în câteva ore viral pe rețelele de socializare.

Sportivul a fost singur în această încercare extremă. Zilele trecute, la Pitești fiind, a decis să se încarce cu adrenalină și să urce pe turnul de răcire al CET-ului. Înalt de 280 de metri, acesta nu a funcționat niciodată, dar rămâne pe locul al treiela între cele mai înalte construcții din țara noastră.  ”Imaginează-mi cum e să stai pe acoperișul unui zgârie-nori de 90 de etaje. Parcă ești în avion, vezi, jos, totul foarte mic, în schimb ai perspectivă largă, spre București și Făgăraș. A fost o experiență interesantă”, spune sportivul.

 Flaviu Cernescu a urcat cățărându-se, cu mâinile goale, pe un cablu, primii 21 de metri. De aici până în vârful trnului, restul de peste 200 de metri i-au parcurs pe o scară metalică lipită de turn. Ultimul nivel, la 275 de metri, oferă un soi de terasă, îngustă cât să pășească un om, de jur împrejurul construcției. Pe grătarul  metalic sunt căzute cărămizi desprinse din turn. Urmează o nouă scară, pentru ultimii cinci metri. În vârf, peretele e gros de câteva zeci de centimetri, suficient cât să îi ofere sportivului extrem posibilitatea să se plimbe. El decide să traverseze peste golul turnului, pe niște bare metaline late cât o șină de cale ferată. Orice pas greșit l-ar fi putut costa viața.

Ne puteți urmări și pe Google News

Flaviu Cernescu este cunoscut nu numai pentru recordurile sale de highline, dar și pentru implicarea în promovarea frumuseților naturale și istorice din Banat și Transilvania, prin proiectul Transylvania Dragon , un film documentar realizat de producătorul Sabin Dorohoi.