Cum a explodat hamburgerul american și ce rol a jucat FBI

Cum a explodat hamburgerul american și ce rol a jucat FBI

De când a fost anunțat rezultatul alegerilor din SUA miam zis că hamburgerul american a explodat și la ei cum, în 1989, explodase mămăliga la noi. Iar Evenimentul zilei a titrat pe prima pagină: Revoluția americană!

Fără îndoială, nu intră în discuție modalitățile în care s-a făcut schimbarea politică în România și în America. E vorba doar de schimbarea Sistemului. Dar și de ceea ce va urma, fiindcă toți stăm cu ochii pe Statele Unite, comparăm și ne exprimăm păreri! Descoperim America, așa cum n-am prea știut-o până la aceste alegeri din relatările presei de peste ocean. Mă uit acum la imaginile de pe agenții, ascult sau citesc declarațiile celor din ambele tabere – Trump și Clinton - și concluzionez: Dacă României nu i-a ieșit să fie ca America, iată că Americii i-a reușit să fie ca România! Descoperim similitudini - de la coruptie, politicieni mânjiți sau servicii secrete pe post de Big-Brother, la vedete militante, marșuri, proteste, presă manipulatoare și până la marile finanțări ale lui Soros! Zău dacă nu, comparația ne onorează! Visam să fim ca americanii și uite-I că ei sunt ca noi! Dar ce va urma?

Deocamdată, în America e vânzoleală, în cancelariile Europei e prudență, iar în România continuă plesneala pro sau anti Donald Trump. Acum, la câteva zile de la anunțarea noului președinte, câteva mii de americani au ieșit în stradă și protesează agresiv. Li se opun forțele de ordine din ce în ce mai violent, pe măsură ce persoanele anti-Trump incendiază mașini, sparg și distrug. Pe acești americani nu-i bat și nu le dă cu gaze lacrimogene oamenii lui Obama, încă președinte până în ianuarie 2017, ci îi bat reprezentanții instituțiilor statului care vor ca legile să fie respectate și restul americanilor, protejați.

Deci, un semn că lucrurile funcționează! Și vor funcționa și când va fi Trump la Casa Albă, fiindcă el are treabă cu alte modificări ale Sistemului. Serviciile secrete (FBI și CIA) au înțeles asta, dacă ne gândim cum au jucat cărțile în timpul alegerilor. S-a prins și Marea Perdantă, căci sâmbătă l-a acuzat fără menajamente pe șeful FBI de eșecul ei. „Sunt multe motive pentru care alegeri ca acestea nu au reușit. Analiza noastră arată că îndoielile provocate de scrisoarea lui Jim Comey (directorul FBI) au fost nefondate și au oprit elanul nostru”, a spus Clinton la teleconferința cu comisia de finanțe a campaniei sale, potrivit site-ului de informații Quartz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu trebuie să uităm că a jucat un rol în alegerile de peste ocean și unul de-al nostru, hakerul Guccifer, românul care i-a spart contul de email lui Hillary Clinton. Ăla privat, de pe care FBI spune că doamna Clinton a șters vreo 30.000 de mesaje. Şeful FBI a declarat că din ele, 110 emailuri în 52 de conversaţii conţineau informaţii clasificate, iar 8 dintre conversaţii conţineau informaţii „top secret”.

După cum s-au derulat lucrurile, serviciul nu a scoso pe Hillary din cursa electorală, în ciuda acuzațiilor de corupție și a corespondenței dubioase, dar pare că a lucrat în slujba poporului american până la capăt. De aceea nu cred că Trump a învins Sistemul, ci mai degrabă că serviciile lor, văzând că nemulțumirea oamenilor a atins cota de sus, au simțit că America o ia la vale și au agreat schimbarea Sistemului.

Englezii, trecuți și ei prin Brexit, par că au înțeles primii de ce „Ucenicul” Donald Trump a câștigat președinția SUA. Vineri, Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a adresat un mesaj liderilor Uniunii Europene, recomandându- le să fie calmi. „Leaş spune cu respect colegilor mei europeni că a venit timpul să încetăm cu starea de nemulţumire generală faţă de rezultatul alegerilor”, a declarat Boris Johnson, citat de CNN. Iar controversatul Johnson, fost jurnalist, nu se poate spune că a fost vreun simpatizant al lui Trump, ba din contră! Ministrul, însă, a simțit că noul președinte reprezintă „o oportunitate majoră pentru Marea Britanie” după ieșirea din UE și a ales ce e mai bine pentru poporul său. Ei, aici politicienii noștri mai au mult de lucrat!