Editura Evenimentul si Capital

CAZ REVOLTATOR. Cum a fost agresat un politician cu handicap de șoferul unui Mercedes, cu permis de parcare fals

14-06/3-parcare-465x390
Autor: | | 32 Comentarii | 5563 Vizualizari

Tânărul în scaun cu rotile, care s-a bătut cu Dan Voiculescu pentru un loc în Senat, a ajuns să se certe cu un șofer în fața copilului. EVZ a mers pe firul poveștii și a aflat un fapt incredibil.

Iulian Crăciun a devenit cunoscut după ce a intrat în politică și a candidat pentru un loc în Senat, în colegiul la care râvnea și mogulul Dan Voiculescu. Tânărul se deplasează într-un scaun cu rotile și poate să-și folosească doar 5% din capacitatea mâinilor. Prin ambiția și optimismul său a câștigat respectul multor oameni.

Duminica trecută, însă, a mers cu soția și copilul la film, în mall, și a dat peste un bărbat care voia să parcheze pe locul destinat celor cu handicap, împreună cu fata lui. Ambii dețineau permise permanente care le dădeau dreptul să parcheze pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Iulian Crăciun a povestit că, deși nu aveau nicio dizabilitate locomotorie și nu se vedea că ar suferi de vreo boală gravă, aceștia l-au ironizat și l-au luat la întrebări când are de gând să elibereze locul destinat persoanelor cu handicap. Tânărul și-a spus povestea pe Facebook, însă reporterii EVZ au mers pe firul evenimentelor și au aflat că permisele celor doi sunt false.

„Eu, în 90% din cazuri, parchez pe locurile speciale pentru persoanele cu dizabilități, dar în 10% din cazuri nu parchez acolo deoarece nu găsesc loc. Redau un mic dialog pe care îl am de fiecare dată cu cei care păzesc cu strășnicie aceste locuri mult râvnite:

Eu: Domnule, chiar așa multe persoane cu dizabilități sunt acum la mall...

Paznic: Nu, domnule! Nu sunt, dar au permise de parcare pentru persoane cu dizabilități”, a povestit Iulian Crăciun.

Acesta a relatat, apoi, că a reușit, în cele din urmă, să parcheze pe unul din locurile speciale și s-a dus la film cu familia. După aceea, s-a îndreptat spre mașină, ca să plece acasă: „Pentru a mă putea urca, ținând cont că pe două locuri din acestea paznicii permit parcarea a trei mașini (foarte înghesuit), suntem nevoiți să scoatem mașina cam 3/4 în afară. Când mă pregăteam să mă sui în mașină, apare un Mercedes alb, cu numere de Ungaria”.

Tupeu și nesimțire

Iulian Crăciun a redat și dialogul purtat cu bărbatul:

Bărbat: Plecați!?

Iulian Crăciun: Da, vom pleca.

Bărbat: Și eu care credeam că rămâneți peste noapte aici!

I.C: Atunci să mă aștepți până mâine, când plec... și, după ce punem căruțul în mașină, parcăm mașina înapoi în locul de parcare și oprim motorul

Bărbat: Îmi e milă de handicapul tău, că minte nu ai....

Ulterior, bărbatul, care avea afișat pe parbriz un abonament de parcare pentru persoane cu dizabilități pe care scria că emitentul este Primăria Sectorului 5, a parcat mașina pe culoar și a intrat în mall.

Fals în acte : „Noi nu eliberăm așa ceva”

„Evenimentul zilei” a încercat să afle cum au primit bărbatul și fiica acestuia permise de parcare pentru locuri speciale. Astfel, reporterii au trimis poza cu permisul afișat pe parbizul Mercedes-ului șefului Poliției Locale a Sectorului 5, Bogdan Georgescu, având în vedere că pe acesta scria mare: Primăria Sectorului 5. La scurt timp, Georgescu a susținut că a dat permisul la verificare, în cadrul Primăriei conduse de Marian Vanghelie, și s-a constatat că acesta era fals. „Noi nu eliberăm așa ceva. Dacă era eliberat de Primăria Sectorului 5, scria de mână pe el și avea ștampilă. Este un permis fals”, a declarat Georgescu. Acesta a adăugat că este regretabil că se întâmplă așa ceva. Pe un asemenea permis ar trebui să existe și poza beneficiarului, care însă nu se vede în cazul documentului trimis de EVZ.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro