Cum a fost UMILITĂ o tânără de MULTINAŢIONALĂ. A fost pusă să facă IMPOSIBILUL

Cum a fost UMILITĂ o tânără de MULTINAŢIONALĂ. A fost pusă să facă IMPOSIBILUL

După ce a contestat în instanţă demiterea dintr-o multinaţională unde avea funcţia de secretară şi a câştigat procesul, o tânără a fost batjocorită de managerii companiei care i-au dat ca sarcină de serviciu, în cele opt ore de lucru, săptămâni întregi, să fie "tocător uman de hărtii". Ea trebuia să rupă hârtiile în bucăţele cât mai mici, manual, fără foarfecă sau altă ustensilă ajutătoare.

HotNews.ro a publicat povestea incredibilă a fetei, care, sub protecţia anonimatului, a explicat cum s-a întors totul împotriva ei, într-un caz în care Consiliul pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a constatat că a fost discriminată şi hărţuită la serviciu. Oricât de revoltătoare ar fi povestea ei, administratorului companiei în cauză nu i se pare nimic ieşit din comun, mai mult recunoaşte că este ceva comun pentru angajaţii pe care îi păstoreşte să rupă manual hărtii, deoarece au în firmă o strictă politică de confidenţialitate.  

“Distrugerea documentelor se face întotdeauna manual în situaţia înscrisurilor care, din cauza dimensiunilor, nu pot fi distruse mecanic, pentru a ne asigura că nu există documente care sunt aruncate la gunoi fără să fi fost înainte distruse”, a declarat Roger Coat, administratorul companiei Assystem Romania. El a adăugat că a contestat în instanţă decizia CNCD.

Tinerei i s-a restricţionat cardul de acces în companie strict la biroul dotat doar cu un saci  de gunoi, hărtii de "tocat manual", un scaun şi un birou, nu putea intra în sala de mese, la registratură sau la resurse umane. N-avea telefon sau calculator, iar cu mobilul sau alt dispozitiv electronic nu putea intra în imobil, pentru că asta era politica firmei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit instanţei care i-a dat dreptate fetei, compania era obligată să o reintegreze în funcţia deţinută anterior şi să-i plătească o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la dată desfacerii contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă, relatează HotNews.ro

"Odată cu reintegrarea au apărut şi problemele mele. În prima zi am fost invitată să stau într-o sala de şedinţe toată ziua, fără să fac nimic, şi mi s-a spus că mi se va da o activitate foarte importantă în companie, aceea de a distruge manual documente confidenţiale ale acestei companii. Am fost lăsată acolo 8 ore fără să fac nimic, în prima zi în care am fost reintegrată. A doua zi, la ora 10:00 a venit şeful meu direct şi mi-a adus acea cutie cu un sac să încep să rup la hărţii. Am început să rup, neştiind cum, le-am rupt în bucăţi ceva mai mari. Domnul administrator a venit însă la ceva timp să îmi spună că nu este mulţumit de mărimea pe care o aveau hârtiile şi mi-a arătat dansul cât de mici să fie rupte, menţionând că cei cu care au semnat un contract de adunare a acestor deşeuri, clienţii, vor să fie foarte mulţumiţi de mărimea cât mai mică a hârtiilor rupte şi mi-a arătat dansul cu mâinile lui cât de mici trebuie să rup bucăţelele pentru a fi bine, 1 centimetru sau mai mici de 1 centimetru. Discuţia a avut loc în sala de şedinţe", îşi aminteşte tânăra momentul în care a primit noile "atribuţii" legate de job, de la şeful său.

"După aceea, la ceva timp, doamna director administrativ, care era şeful meu, a mers cu mine într-o altă parte a companiei, într-un alt departament, care nu era cel administrativ în care eu ar fi trebuit să lucrez, şi mi-a spus că biroul dintr-un anume colţ este biroul meu şi acolo îmi voi desfăşura activitatea. Am întrebat: dar nu am calculator, nu am telefon, că secretara eu trebuie să fac multe alte lucruri care ţin de lucrul acesta. Şi a spus că singură mea activitate va fi aceea de a distruge manual documentele companiei. Asta am făcut 4 luni, din iulie până în decembrie (2013)", povesteşte ea.

"Biroul meu era în colţul unei săli mari, la ceva distanţă de colegii mei care erau grupaţi, fără calculator, fără telefon, fără niciun fel de obiect în afară de scaun, masă şi o pungă de gunoi cu hârtiile. Hârtiile trebuia rupte manual, fără foarfeca, nu vorbesc de un tăietor de hârtie, în niciun caz, deşi compania are un astfel de aparat pe care l-am folosit şi eu că secretara înainte, pentru a distruge aceste documente", a adugat tânăra.

Povestea s-a încheiat după patru luni, când fata şi-a depus demisia sătulă de umilinţa din partea angajatorului şi de modul în care acesta a înţeles să îi respecte "dreptul de muncă specificat în contractul de muncă încheiat cu societatea"

Vezi pe HotNews.ro reportajul filmat cu poziţia tuturor celor implicaţi ARTICOLE POPULARE:

  • Regina Elisabeta a II-a, la 62 de ani de la urcarea pe tronul Marii Britanii | IMAGINI FOTO / VIDEO DOCUMENT

  • MINUNE în Israel. O statuie a FECIOAREI MARIA a început să PLÂNGĂ | GALERIE FOTO

  • TOP 5 MONUMENTE ISTORICE pe cale de DISPARIŢIE | GALERIE FOTO

  • Shirley Temple, fetiţa minune de la Hollywood în IMAGINI MEMORABILE | GALERIE FOTO

  • Răsărit de SOARE pe MARTE | IMAGINI IMPRESIONANTE

  • TOP 10 ANIMALE care au ajuns subiect de PRESĂ în toată lumea | GALERIE FOTO

  • PENIBILI la propria NUNTĂ. Ruşii fac fotografii HILARE ce NU pot fi arătate urmaşilor| GALERIE FOTO