Cum a SCĂPAT Rizea de AREST printr-o MINCIUNĂ. Deputatul social-democrat, către colegii deputaţi: "Decideţi voi dacă fiul meu va avea o familie". Şefa ANPDCA: Adopţia a fost FINALIZATĂ în 2014

Cum a SCĂPAT Rizea de AREST printr-o MINCIUNĂ. Deputatul social-democrat, către colegii deputaţi: "Decideţi voi dacă fiul meu va avea o familie". Şefa ANPDCA: Adopţia a fost FINALIZATĂ în 2014

Analiza datelor din dosarul de adopţie în cazul Rizea arată că au fost îndepliniţi şi au fost parcurşi toţi paşi procedurali în adopţie, iar procesul este finalizat şi nu ar putea fi influenţat de arestarea lui Cristian Rizea, a declarat, joi, pentru Agerpres, Gabriela Coman, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

"Uitându-ne pe dosarul întocmit de Direcţia de Protecţia a Copilului de la judeţul Teleorman, nu pe întreg dosarul, ci pe numai pe date din dosar, constatăm că au fost îndeplinite şi au fost parcurşi toţi paşi procedurali în adopţie. Toţi paşii au fost făcuţi regulamentar, în mod firesc. Probabil că nici nu se ajungea la încuviinţarea adopţiei dacă nu erau făcuţi toţi paşii, dat fiind că instanţa este cea care verifică inclusiv parcurgerea tuturor paşilor şi existenţa la dosar a documentaţiei necesare", a spus Gabriela Coman. 

De asemenea, aceasta a precizat că procesul de adopţia a fost finalizat şi că nu ar putea fi influenţat de arestarea lui Rizea. 

"Aici este o confuzie. Probabil că din cauza emoţiei a existat o confuzie. Am văzut declaraţia domnului Rizea care a spus că este în procesul de adopţie acum al copilului. Adopţia copilului s-a finalizat în decembrie 2014. Deci copilul este acum copilul natural al familiei Rizea, punct. Mai există doar etapa de monitorizare post adopţie care este o vizită pe care o face periodic, la trei luni, serviciul social pentru a vedea cum evoluează copilul, dar copilul este copilul natural al familiei Rizea începând din decembrie 2014", a afirmat Gabriela Coman. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Copilul ar putea fi ridicat din familie în cazul în care este abuzat, dacă este neglijat sau dacă se întâmplă un accident cu ambii părinţi, a mai explicat Gabriela Coman. 

Deputatul Cristian Rizea a fost adus pe 2 martie cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un dosar în care, potrivit unor surse judiciare, are calitatea de suspect pentru trafic de influenţă. 

În aceeaşi zi, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a arestării preventive a deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. 

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat luni, 7 martie, cererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Cristian Rizea, iar miercuri, 9 martie, Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cererea DNA pentru încuviinţarea reţinerii acestuia, dar a respins cererea privind încuviinţarea arestării preventive. 

În plenul Camerei, Cristian Rizea a declarat că este în plin proces de adopţie a unui copil, care se va finaliza în noiembrie, şi le-a spus colegilor săi că îi lasă pe ei să decidă dacă fiul său "va avea o familie". 

"Înţeleg caracterul delicat al situaţiei juridice în care mă aflu. Pe de altă parte însă, mai ştiu că legea cere analizarea şi unor elemente ţinând de vârstă, pregătire profesională, situaţie familială, legătura cu societatea. Cu toţii ştiţi că am o familie, cu toţii ştiţi că am un copil pe care îl iubesc ca pe ochii din cap. Nu voi invoca situaţia fiului meu pentru a vă impresiona, dar vă pot spune că dacă este ceva care mă face să vreau să trec peste această perioadă dificilă este faptul că am acest copil în vârstă de 2 ani şi jumătate, pentru care vreau să mă lupt şi să-mi demonstrez nevinovăţia. Ceea ce nu ştiţi este că, acum 2 ani şi jumătate, la două ore după ce acest copil s-a născut, el a fost adoptat de către mine şi soţia mea. Acest demers, conform legilor din România, se încheie în luna noiembrie a acestui an. Vă las pe dvs să decideţi dacă începând de mâine voi putea sau nu să continui această procedură de adopţie alături de soţia mea şi dacă fiul meu va avea o familie", a afirmat Rizea în plenul Camerei Deputaţilor.