Cum au fost prinși plasatorii de EURO falși

Cum au fost prinși plasatorii de EURO falși

Un tânăr ajuns în arest după ce au plătit consumația într-un birt cu o bancnotă de 50 de euro care s-a dovedit a fi falsă. Poliția a intrat imediat pe fir și acum caută și restul rețelei.

Doi bărbaţi bănuiţi de falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii din cadrul IPJ Caraș Severin.

La finele săptămânii trecute Poliţia Oraşului Oraviţa a fost sesizată de personalul unui bar cu privire la faptul că o persoană a plasat mai multe bancnote în valoare de 50 euro ce prezintă suspiciuni de fals. Poliţiştii au identificat la faţa locului un bărbat, de 27 ani, care avea asupra sa trei bancnote de 50 de euro ce prezentau suspiciuni de falsificare, motiv pentru care cercetările au fost extinse de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate.

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar mai fi plasat, în trecut, încă 17 bancnote contrafăcute, tot în cupiura de 50 de euro, iar banii i-au fost dați de o altă persoană, care îi adusese din Italia.  Săptămâna aceasta a mai fost identificat un alt tânăr, de 25 de ani, care se ocupa și el cu plasarea bancnotelor false de 50 de euro. Azi, amândoi  au fost prezentaţi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, care a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de monedă străină falsificată şi înşelăciune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bărbatul de 27 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa dispunând cercetarea celor doi sub control judiciar.