Cum l-a AMENINȚAT Bruxelles-ul pe GRINDEANU

Cum l-a AMENINȚAT Bruxelles-ul pe GRINDEANU

Tăierea fondurilor europene și dezafilierea PSD din Partidul Socialiștilor Europeni ar fi fost principalele amenințări, cu care premierul român Sorin Grindeanu a fost convins să promită că nu va modifica legislația anticorupție, spune fostul consilier de stat al primului ministru în perioada 2004-2008, Răzvan Orășanu.

„Am aflat până la urmă care sunt „pisicile" care i s-au aratat la Bruxelles domnului Grindeanu și despre care vorbea și Cristian Ghinea, fără a spune în clar ce și cum”, scrie Răzvan Orășanu, pe Facebook. „Prima e verificată din două surse, deci pun mai mult preț pe ea, asta neînsemnând că nu trebuie să fie verificată și coroborata în continuare: la întâlnirea cu ușile închise i s-ar fi transmis că, dacă insistă cu modificări care să slăbească lupta anti-corupție, s-ar putea discuta de suspendarea programelor europene și/sau suspendarea votului României în Consiliu”, mai afirmă fostul oficial guvernamental. 

„De unde declarațiile publice ale PM că susține lupta anti-corupție etc”, concluzionează Orășanu. 

„A doua e dintr-o singura sursa si trebuie sa fie verificata, e cu titlu de zvon si nu informatie: s-ar parea ca grupul socialistilor din Parlamentul European a discutat inclusiv posibilitatea dezafilierii PSD. Culmea ironiei, discutia discreta a avut loc tot intr-o noapte, cu luari de pozitie pro si contra (e destul de grav si ca a existat un astfel de meeting), insa s-a terminat in coada de peste. Nu au fost dezafiliati pana la urma, dar nici nu vedeti puhoaie de declaratii de sustinere pt. Dragnea &Co. de la nivel european, de la socialisti”, mai afirmă fostul consilier al premierului și fost președinte AVAS. 

Ne puteți urmări și pe Google News

„De altfel, pozitia comisarului Romaniei a slabit mai mult dupa acest episod, desi gestioneaza unul dintre portofoliile importante... mai ales ca opozitia la scrisorile trimise catre Romania de la Comisie a fost mai mult decat ineficienta, a fost chiar contra-productiva, a demonstrat suplimentar ca exista o problema. Mai sunt unii care susotesc ca ar fi nevoie de un caz-scoala pentru Polonia si Ungaria, cu drapaje similare, insa cu un lobby infinit mai bine organizat la Bruxelles pentru a bloca sanctiuni de acest fel. Concluzia este ca la primul derapaj in viitor urmarile vor fi mai mari”, își încheie postarea Orășanu.