STENOGRAME. Cum l-au prins pe Cosmos: vindea cocaină proastă şi-şi pierdea clienţii

STENOGRAME. Cum l-au prins pe Cosmos: vindea cocaină proastă şi-şi pierdea clienţii

Locotenenţii lui Cosmos Tănase, „Prinţul Ţiganilor”, i-au folosit numele la telefon când se plângeau că puritatea cocainei este de doar 40% şi îşi pierd clienţii. Liderul interlop a primit mandat pe 29 de zile.

Marți seara, judecătorii Tribunalului Iași au emis mandate de arestare preventivă pentru Cosmos Tănase, Costel Puia și Costel Cozma, aceștia doi fiind considerați locotentenții interlopului. Procurorii au atașat la dosar mai multe înregistrări telefonice și ambientale. Potrivit discuțiilor interceptate, marfa procurată prin intermediul unui cetățean spaniol era de proastă calitate. Din această cauză, liderul grupării, Cosmos Tănase, a fost refuzat de mulți potențiali clienți.

Droguri de mare risc ascunse în scara blocului Procurorii DIICOT i-au monitorizat pe interlopi câteva luni, iar în luna februarie au acționat. Luni, Costel Cozma și Costel Puia au fost prinși în flagrant în timp ce porneau la drum spre Galați, pentru a vinde 1,3 kilograme de cocaină. Ofiţerii sub acoperire i-au filmat și interceptat pe traficanții de droguri și au descoperit că Puia avea un loc sigur în care ascundea cocaina: pe scara blocului, în cutia de la cablu TV. „În data de 11.02.2012, la orele 16:35, Tănase Cosmos și Cozma Costel s-au deplasat la locuința lui Puia Costel, au intrat în apartamentul lui Puia unde Tănase Cosmos a verificat <marfa> luată cu o zi înainte de la inculpatul Cozma, a fost luată o cantitate ce urma să fie livrată în Galați, apoi, din apartament au ieșit Tănase Cosmos, Cozma Costel, însosiți de Puia Costel, acesta din urmă a coborât ultimul scările, iar între etajul I și parter a introdus un pachet de mici dimensiuni, de culoare albă, în care se afla restul de cocaină într-o cutie metalică de protecție a cablurilor TV și internet, care este amplasată sub țeava de gaz, după ce în prima fază a scăpat pachetul, reușind abia din a doua încercare să-l ascundă", au precizat procurorii în referatul cu propunere de arestare preventivă. Speriaţi că a dispărut pachetul

Anchetatorii au luat „marfa" din cutia de cablu TV, cu 5 zile înainte de a fi ridicați traficanții de droguri de către mascați. Interlopii s-au speriat când nu au mai găsit drogurile. „Puia Costel a căutat de mai multe ori cocaina în ascunzătoare, respectiv în cutia metalică de protecție a cablurilor TV și internet, amplasată sub țeava de gaz, apoi la locuința acestuia a venit inculpatul Groapă Cătălin. Inculpatul se afla într-o stare vizibilă de surescitare, era foarte supărat și i-a spus inculpatului Groapă că a ascuns într-o scară de bloc circa 40 de grame de cocaină, iar cineva i-a luat-o", au mai completat anchetatorii. Înregistrări: „Ăştia care mănâncă din ea ştiu ce mi-au spus şi stau mult până o vând...”

Ne puteți urmări și pe Google News

Traficul de cocaina le-a dat multe bătai de cap lui Cosmos Tanase și locotenenților lui. Procurorii au aflat că multi clienți de-ai rețelei traficante de droguri refuzau marfa, întrucât era de proastă calitate, avea doar 40% concentrație de cocaină pură. În decembrie 2011, unul dintre cumpărători a fost un bărbat spaniol, în vârstă de 60 de ani, care locuiește în Barcelona și este proprietarul unei fabrici de încălțăminte. Și un consumator din Galați, unde traficanții furnizau deseori cocaină, a fost nemulțumit de calitatea drogurilor. „În data de 19.02.2011, inculpatul Tănase Cosmos a fost contactat telefonic de Fane din Galați, căruia Puia și Cozma i-au lasat o probă de cocaină și s-au purtat următoarele discuții: T.C.: Vezi că acela mi-a dat mesaj ieri și mi-a spus să nu mai dau nimic. F.: Știu. A spus că nu este bună, că nu este de calitate bună și nu mai vrea. Eu i-am spus atunci, întelegi? Băi, Cosmos nu vrea să se certe cu nimeni, vrea să-și păstreze prietenii, de asta nu că i-am spus de bani sau de cutare. Domnule, și eu vreau să fiu prieten, nu vreau să mă cert cu nimeni, dar ăștia care sunt și mănâncă din ea, știu și ce mi-au spus mie, nu este de aia și stau mult ca să o vând și până o vând... T.C.: Băi, nu mai vorbi de astea, dă-le dracului. Gata! S-a încheiat discuția", au mai arătat procurorii DIICOT". Marți seara, Cosmos Tănase, Costel Puia și Costel Cozma au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile de la judecatorii Tribunalului Iași. CITIȚI ȘI:

  • „Prinţul ţiganilor”, arestat azi noapte. Cosmos Tănase a făcut nunta anului între două transporturi de droguri
  • Interlopii României se lasă arestaţi la nuntă. Adi Minune e naşul mare. VEZI ce vârstă are mireasa
  • Cea mai tare nuntă de interlopi. Cosmos, socru mare, Adi Minune, naș. Unul dintre invitaţi, săltat de poliţie direct din alai