Cum poţi fi FURAT prin conexiunea Wi-Fi

Cum poţi fi FURAT prin conexiunea Wi-Fi

Conectarea la hot spot-uri Wi-Fi timp de câteva momente pe zi a devenit deja o a doua natură pentru mulţi utilizatori de smartphone-uri. O astfel de reţea poate expune dispozitivul la riscuri ascunse.

Totuşi, mai mult de jumătate dintre utilizatori nu adoptă nicio măsură de precauţie atunci când se conectează la o reţea Wi-Fi publică, potrivit studiului Kaspersky Consumer Security Risks, efectuat de B2B International în parteneriat cu Kaspersky Lab, după cum notează Greatnews.

Standard de criptare

Hotspot-urile nu asigură protecţia utilizatorilor, mulţi dintre aceştia nefiind conştienţi sau îngrijoraţi cu privire la posibilele probleme cu care se pot confrunta ulterior. Potrivit studiului, 34% dintre utilizatori au declarat că nu au adoptat nicio măsură de protecţie în timpul folosirii unui hotspot, pe când 17% au declarat că au efectuat tranzacţii bancare sau cumpărături online folosind diferite reţelele Wi-Fi disponibile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numai 15% dintre utilizatori au declarat că au verificat standardul de criptare al punctului de acces la internet. „Sunt necesare măsuri suplimentare de protecţie atunci când folosiţi o reţea Wi-Fi publică? Răspunsul este, fără îndoială, DA. Nu poţi şti niciodată ce ar putea face tipul cu laptop de la masa vecină. Poate, la fel ca tine, îşi verifică email-ul sau stă de vorbă cu un prieten. Sau poate că monitorizează activitatea online a tuturor celor din jurul lui – inclusiv pe a ta”, arată cei de la Kaspersky.

De interes

Atacurile de tip „Man-in-the-Middle” fac acest lucru posibil. Orice punct de acces Wi-Fi reprezintă o cale de acces la internet pentru toate dispozitivele conectate. Ce tip de informaţii sunt de interes pentru infractorii cibernetici? Orice tip de date care le pot aduce un profit – în special date de înregistrare pentru diferite conturi şi parole pentru e-mail, e-banking, e-payment şi reţele sociale.

Fiecare acţiune a unui dispozitiv este transmisă prin intermediul punctului de acces şi numai apoi ajunge la site-urile pe care utilizatorii doresc să le viziteze.