PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Social

Cum să faci o RAŢĂ UMPLUTĂ care să îţi lase musafirii, de Revelion, cu gura căscată!

Autor: | | 6 Comentarii | 23766 Vizualizari
Cu o rata poti da lovitura de Revelion!
Specialiştii în gastronomie subliniază că ar fi bine ca pe masa de Revelion să fie feluri de mâncare...un pic „mai altfel decât cele cu care ne-am obişnuit în această perioadă”.

Astfel, printre „felurile inedite” recomandate se numără şi raţa umplută. Una dintre reţetele care „consacră” acest fel de mâncare fiind extrem de originală.

Prin urmare, „ingredientele” necesare sunt următoarele: 1 raţă de aprox 2 kg, 200 g măruntaie de pui sau raţă, 300 g mere acrişoare, 150 g bacon, 1ceapă potrivită, 1 ou, 1 linguriţă oregano uscat, 1-2 linguri pesmet, ulei de măsline sau ulei pentru prăjit, sare, piper negru proaspăt măcinat, 1-2 crenguţe cimbru.

Mod de preparare

Modul de preparare este burmătorul: Se spală bine raţa şi se şterge cu prosoape de hârtie. Se taie grăsimea de pe ea. Într-un castron se amestecă sare, oregano, piper şi 1 lingură de ulei. Frecăm bine raţa cu acest amestec în exterior şi în interior. Lăsăm  să se marineze la temperatura camerei 2-3 ore sau (de preferat) peste noapte la frigider.

Între timp pregătim umplutura: spălăm măruntaiele, le lăsam să se scurgă şi le tăiem cubuleţe. Ceapa se taie peştişor (felii) iar baconul fâşii subţiri sau cuburi. Într-o tigaie punem puţin ulei şi prăjim putin baconul apoi îl scoatem într-o farfurie. În acelaşi ulei prăjim ceapa până se înmoaie 4-5 minute, apoi o scoatem deoparte. La fel procedam şi cu măruntaiele dar le lăsăm mai puţin de 1-2 minute. Le scoatem şi le amestecam cu baconul prăjit şi ceapa.

Merele le curăţăm şi le tăiem cubuleţe. Tot într-un castron punem baconul, măruntaiele, ceapa, merele, cimbru, piper negru proaspăt măcinat, sare. Adăugăm pesmetul şi oul şi amestecam bine. Umplem raţa şi apoi o coasem sau o prindem cu scobitori.

Poftă bună

O aşezăm în tavă cu partea cu pieptul în jos şi adăugam un pahar cu apă. Coacem la 220 grade C timp de 15 minute, apoi reducem temperatura la 170 grade C şi coacem timp de 2 ore. La fiecare 30 de minute înţepăm cu o scobitoare pieptul şi încheietura picioarelor pentru a se scurge excesul de grăsime. Apoi ungem raţa cu apa din tava amestecată cu grăsimea scursă. Raţa va fi gata dacă o înţepăm în piept cu o scobitoare.

Amestecam puţină grăsime scursă cu 1/4 linguriţă sare, ungem raţa şi mai lăsăm 10 minute să se rumenească. Scoatem raţa pe un grătar ca să se scurgă excesul de grăsime, acoperim cu o folie de aluminiu şi mai lăsăm 10-15 minute. Se serveşte fierbinte,  cu diverse garnituri. Poftă bună la masa de Revelion!

 


Tag-uri: rata, masa, revelion, reteta, pregatire
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să faci o RAŢĂ UMPLUTĂ care să îţi lase musafirii, de Revelion, cu gura căscată! .




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

WOWbiz

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F




Ma abonez la newsletter
Sunt de acord cu termenii si conditiile concursului
* Toate campurile formularului sunt obligatorii