Dezvăluiri uluitoare: Cum se desfășoară examenele la Spitalul Județean Alexandria. „De față cu toți, se scoate cartea, se deschide la întâmplare, apoi se elaborează subiectul” | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Dezvăluiri uluitoare: Cum se desfășoară examenele la Spitalul Județean Alexandria. „De față cu toți, se scoate cartea, se deschide la întâmplare, apoi se elaborează subiectul” | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Evenimentul zilei a publicat, săptămâna trecută, articolul „Topul șpăgilor la Spitalul Județean din Alexandria”, pe baza mărturiei aproape incredibile a unui localnic care a încercat, în zadar, să-și găsească un post în unitatea medicală respectivă. Reacțiile ulterioare ale managerului spitalului, dr. Alexandru Dobre, sunt savuroase

Cetățeanul care ne-a divulgat informațiile, consătean cu baronul Liviu Dragnea, ne-a relatat că, deși avea pregătirea necesară, i s-a spus de la obraz că, dacă nu „cotizează”, nu are nicio șansă să ocupe un loc de muncă în unitatea medicală respectivă! Iar „pretențiile financiare” i-au luat piuitul! Pentru brancardier, 4.000 de euro, respectiv, între 6.000 și 7.000 de euro, pentru asistent medical.

Cum inițial nu am reușit să prindem nicio operatoare „de gardă”, pentru a cere conducerii un punct de vedere, am revenit și am fost mai norocoși!

„Conducerea spitalului nu solicită așa un lucru!”

Ne puteți urmări și pe Google News

Managerul spitalului, dr. Alexandru Dobre, ne-a relatat, cam timorat, că, din punctul lui de vedere, „nu este ceva, nu știu ce să vă spun, nu solicită conducerea așa un lucru. Brancardier nu am mai angajat, cred că de aproape un an”...

Din discuția cu doctorul Dobre, am aflat că el este directorul medical, acum cu atribuții de manager. „Am fost manager interimar șase luni și nu se întâmplă așa ceva”. Ni s-a descris și procedura de examinare: „De față cu toată lumea, se scoate cartea, noi îi punem să o deschidă și la fila la care pică, se ia capitolul respectiv. După aceea, comisia elaborează subiectele și se dă examenul. Totul rămâne scris, dacă vreți, avem toate astea, de când s-au dat examenele... Avem totul scris, cu tot ce s-a făcut, contestații...Dacă vreți, puteți să veniți, să vă arătăm... Presa de aici nu prea are timp, se ocupă de alte subiecte”!

Întrebat dacă s-au mai organizat examene de când ocupă funcția de manager, doctorul Dobre a făcut o pauză. Așa de mare, încât am intervenit să ne dumirim dacă mai este cineva la celălalt capăt al firului. Într-un târziu, doctorul a continuat: „Am mai avut, dar la fel s-a procedat. O să vă anunț când urmează să mai fie unul, peste două-trei săptămâni, pentru două posturi de asistent, la secția medicală. O să vă invit, să vedeți, cu toate că nu știu cât este de legal ....Dacă informațiile dumneavoastră sunt de cincișase ani? Nu știu ce să vă răspund!”, s-a bâlbâit Alexandru Dobre.

Modernizarea a costat 20 de milioane de euro

Amintim că autoritățile județene din Teleorman au investit 20 de milioane de euro în renovarea clădirii principale a Spitalului Județean din Alexandria. Modernizarea uni tății medicale a fost ultimul proiect pe care l-a semnat Liviu Dragnea, din funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, înainte de a-și prelua postul de vicepremier în Guvernul Ponta 2. Cea mai mare parte din această sumă urma să vină din finanţare europeană nerambursabilă, iar restul era asigurat de Consiliul Judeţean Teleorman. Numai că, între timp, termenul de finalizare a tot fost amânat. Așa că, acum, clădirea arată bine, dar la capitolul aparatură stă rău. Bunurile respective ar fi trebuit să fie achiziţionate tot cu fonduri europene, pierdute din cauza întârzierilor, astfel încât Consiliul Judeţean Teleorman a trebuit să le suporte din propriul buget.

Dai un ban, dar stai în față!

Pentru brancardier, 4.000 de euro, iar pentru asistent medical, prețul variază între 6.000 și 7.000 de euro. Dai banul, ți se dă biletul cu subiectul și uite așa iei concursul! Dacă ar veni un control din București și ar lua la mână angajările din ultimii cinci ani, cred că s-ar afla adevărul”, ne declara interlocutorul nostru, care a dorit să-și păstreze anonimatul. După care a continuat: „când am făcut ochii mari cât cepele, mi s-a spus că de, aici sunt condiții super, nu se poate lega nimeni, că spitalul a fost renovat recent cu fonduri europene. Vă este clar că m-am lăsat păgubaș, păi dacă aveam eu o sumă așa de mare, mă mai gândeam să mă angajez pe lângă casă?”

Directorul medical Dobre, un perpetuu manager interimar!

În iunie anul trecut, Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman, semna decizia de numire a medicului Alexandru Dobre (director medical la momentul respectiv) în funcția de manager interimar la Spitalul Județean din Alexandria, interimat care trebuia să dureze maximum șase luni. De precizat că Dobre ocupa postul provizoriu pentru că la concursul din luna martie 2016 nu se prezentase nimeni. Iar situația s-a repetat! Consiliul de Administraţie al spitalului a încercat să organizeze un nou concurs, în perioada ianuarie 2017. Numai că, nici de această dată nicio persoană nu și-a arătat interesul pentru postul de manager. Chiar dacă mulți s-au plâns de managementul deficitar. Medici care ar fi avut competențe în acest sens au bătut în retragere și nu s-au înscris la concurs. Așa că, atribuțiile de manager i-au revenit, iarăși, până la numirea unui director interimar, lui Alexandru Dobre, directorul medical!