Cum vor vecinii să ia fața Sibiului: cu brazi de fier sau îmbinați precum piesele de lego | Foto

Cum vor vecinii să ia fața Sibiului: cu brazi de fier sau îmbinați precum piesele de lego | Foto

În timp ce imaginile cu centrul Sibiului în preajma Crăciunului fac înconjurul lumii, primarii din orașele învecinate caută să iasă și ei în evidență. Așa că au adus brazi de fier sau au montat mai mulți unul peste altul.

Cei mai ”vestiți” încep să fie cisnădienii, al căror primar se mândrește pentru a-l doilea an consecutiv cu cel mai înalt brad din țară. Doar că pentru a ajunge la acest ”record”, muncitorii Primăriei Cisnădie taie mai mulți brazi, pe care, ulterior îi așează unul peste altul, folosindu-se de un sistem de țevi. Acest sistem, însă, nu pare a fi cel mai fiabil, astfel că ambiția autorităților din Cisnădie de a avea ”cel mai înalt brad de Crăciun” dă și bătăi de cap. În cursul acestei dimineți, pentru a doua oară, bradul construit din bucăți înșirate de-a lungul unei țevi metalice a avut nevoie de intervenția unei echipe de muncitori, venită cu o macara. Cu ajutorul acestei macarale, muncitorii au îndreptat vârful îndoit de vântul de peste noapte.

Operațiune cu repetiție

O operațiune similară a avut loc la începutul lunii, după montarea bradului din mai multe bucăți. Înainte ca această construcție să fie decorată, rafale de vânt au îndoit pentru prima dată vârful așa-zisului brad. Primarul Cisnădiei, Gheorghe Huja, nu a putut fi contactat, închizându-și telefonul. 41 de metri măsoară acest brad, ale cărui luminițe au fost aprinse în seara de Moș Nicolae. Potrivit declarațiilor date de primarul Gheorghe Huja, bradul este cel mai mare din țară, iar în Europa doar la Düsseldorf s-ar găsi unul mai înalt. ”Am înțeles că cel mai înalt brad din lume e de 45 de metri, la Düsseldorf. Și că al meu ar fi al doilea… de 41 de metri”, a declarat Huja televiziunilor venite să filmeze ”«aprinderea» celui mai mare brad din România”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bradul de fier de la Mediaș rezistă

Nu doar la Cisnădie autoritățile vor să marcheze Crăciunul ”altfel”. La 50 de km de Sibiu, în fața Primăriei din Mediaș a fost ridicată o structură metalică de 18 metri, a cărei formă conică a fost decorată cu leduri. La câțiva pași de acest brad, un altul plantat a fost împodobit doar cu decorațiuni mov (cuburi și globuri), imprimate cu sigla celei mai mari companii multinaționale venită cu sediul în Mediaș.

Sibiul are un brad din ”recuperări”

Bradul din Sibiu, amplasat în cadrul Târgului de Crăciun - recunoscut drept cel mai pitoresc din România –, are o înălțime de 19 metri. Spre diferență de anii trecuți, acesta nu a mai fost ”recoltat” din pădurile Păltinișului, ci provine din curtea fostei poligrafii Polsib. Aceasta urmează a fi demolată, iar copacii de aici (printre care și bradul din centrul Sibiului) urmau să fie tăiați.

Presa britanică: în Germania este cel mai înalt brad

În fapt, autoritățile din Dortmund (Germania) reclamă faptul că au cel mai mare brad de Crăciun din lume. ”Acest fapt nu este dovedit”, comentează jurnaliștii de la International Business Times. ”Este construit doar din copaci”, mai arată sursa citată. Potrivit acesteia, bradul iluminat încă de luna trecută este decorat cu 48.000 de leduri în diferite culori. În vârful bradului din Dortmund a fost amplasat un înger din leduri, a cărui înălțime este de patru metri. Bradul este amplasat în cel mai mare târg de Crăciun din Germania: în târgul din Dortmund au venit cu diferite produse peste 300 de comercianți.