Editura Evenimentul si Capital

Cutremurul din Nepal. MAE: Au fost identificaţi în Nepal 10 cetăţeni români, şase turişti şi cei patru alpinişti menţionaţi. Toţi "sunt bine"

Telefon pus la dispoziție de MAE: 0728.557.116
Autor: | | 0 Comentarii | 754 Vizualizari

Ambasada României la New Delhi continuă demersurile legale pe lângă autoritățile competente nepaleze, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind posibila existență printre victime a unor persoane de cetățenie română, respectiv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români potențial afectați de cutremurul din apropierea capitalei statului Nepal, Kathmandu, informează MAE printr-un comunicat.

Ministerul de Externe a informat, sâmbătă seara, că toţi cei 10 cetăţeni români, şase turişti şi patru alpinişti, identificaţi în Nepal, unde s-a produs un seism cu magnitudinea 7,9, sunt "bine". 

Potrivit unui comunicat MAE cu informaţii actualizate la ora 21.00, ora României, în legătură cu situaţia cetăţenilor români din Nepal, vicepreşedintele Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă a informat că doi alpinişti români, aflaţi pe versant în momentul producerii avalanşei provocate de cutremur, "sunt bine şi în prezent se află în tabăra numărul 1 din Nepal". 

Ambasada României la New Delhi a contactat telefonic doi cetățeni români care se află în Nepal pentru un circuit turistic și care își anunțaseră prezența în regiune, situația acestora nefiind afectată de cutremur, arată MAE.

"Familiile celor doi au fost informate de acest lucru de liderul grupului de expediție. Precizăm că cei doi alpiniști fac parte din grupul de patru care s-a aflat pe versant în momentul producerii avalanșei. Până acum, nu se reușise stabilirea unui contact cu cei doi. Reamintim că, până în prezent, au fost identificați în Nepal 10 cetățeni români: șase turiști și cei patru alpiniști menționați mai sus. Toți aceștia sunt bine", precizează MAE.

MAE face apel la cetățenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur să informeze asupra acestui lucru la numărul de telefon 0728.557.116 sau pe email la adresa comunicare.consulara@mae.ro.

''În cursul după-amiezii, în continuarea demersurilor inițiate de MAE, au mai fost identificați în Nepal alți doi cetățeni români care sunt de asemenea în afara oricărui pericol'', precizează sursa citată.

MAE a reușit să stabilească, prin intermediul familiilor din România, legătura cu cei doi români aflați în zona afectată de cutremur și care erau căutați încă de dimineață. Și cei doi sunt în afara oricărui pericol.

''Misiunea diplomatică din India are în continuare în atenție situația unui grup de patru alpiniști români aflați într-o expediție în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora și stabilirea situației lor după producerea cutremurului. Din informațiile disponibile de la Ambasada României la New Delhi, doi dintre cei patru alpiniști sunt în siguranță, acest lucru fiind confirmat și de reprezentantul Federației Române de Alpinism și Escaladă, cu care structura specializată din MAE ține legătura în permanență'', mai arată MAE, subliniind că toate informațiile au fost actualizate la ora 18.00.

Până în prezent misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existența vreunui cetățean român printre victime.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate