CUVÂNTUL CITITORULUI. „De la o ședință de relaxare te întorci stresat”

CUVÂNTUL CITITORULUI. „De la o ședință de relaxare te întorci stresat”

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

„De la o ședință de relaxare te întorci stresat”

În ultimii ani, violența a pus stăpânire pe noi, importând răul fără discernământ de la droguri, violență, homosex, un rai pentru violatori și alți infractori, legile fiind prea blânde. În ultimii ani au apărut multe firme care se preocupă de sănătatea noastră prin anunțuri telefonice, invitându- ne la prezentări cu tematică medicală. Este lăudabilă inițiativa, dar rămâi cu un gust amar. De la o ședință de relaxare te întorci stresat cu efect de „picătură chinezeacă”. În 20 septembrie, primesc o invitație de la un îngeraș de fată de la S.C. International M Sorendipity din Odorheiul Secuiesc, la Hotel Best, din Ploiești, pentru o ședință individuală și colectivă despre boli , în special coronariene. Programul decurge normal, trecând peste aroganța prezentatorului care se adresa maturilor, trecuți de tinerețe, ca unor puști de grădiniță. Azi și elevii vin la școală ca la discotecă având dreptul prin statutul lor să „tragă de ureche” pe superiori, atunci de ce șeful de la bio să fie mai prejos? Programul fiind depășit peste ora stabilită, fiind programat la medicul de familie, îl rog să mă rezolve cu explicația printre primii, răspunzându-mi că pentru tupeul meu „chem gardianul să te dea afară”. Am rămas stupefiat spunându- i că nu este deontologic, fiind revoltător a vorbi cu bunicii de parcă eram nepoții lui! Răspunsul: „Sunt absolvent de trei facultăți, vorbesc în aule la mii de participanți de nivel mondial și mă impiedic de un moșneag?”. Am răbdat până la sfârșit calvarul răspunzând superficial la spectogramă, dar mulțumindu-i, iar la medic m-am reprogramat fiind urgență pentru o internare la un spital din Capitală.

Căutăm binele fără a-l găsi vreodată, în schimb găsim răul fără să-l căutăm. (Democrit 460-370 Î.H.)

Ne puteți urmări și pe Google News

OCTAV BĂLCIU, Ploiești

„Noaptea, unele bulevarde din București devin piste de raliu”

Poluarea Capitalei devine tot mai greu de suportat, iar măsurile luate de autorități sunt departe de a asigura un climat atât de necesar sănătății și vieții bucureștenilor. Pentru exemplificare menționez artera Nord- Sud care străbate Bucureștiul, îndeosebi Bgele Maheru, Nicolae Bălcescu și Brătianu care, fiind dotate cu câte 8 benzi de circulație, permit să circule în zilele lucrătoare, câteva zeci de mii de mașini zilnic. Ce lasă în urma lor acestea nu este greu de apreciat. Deși ar fi de dorit ca aceste bulevarde să fie „pietonale” așa cum sunt multe în marile orașe, este greu, dacă nu imposibil, din cauza numărului mare al mașinilor care se folosesc. Însă, dacă autoritățile competente ar lua câteva măsuri, s-ar putea dacă nu înlăturarea poluării și a zgomotelor, măcar reducerea lor:

● Respectarea de către șoferi și motocicliști a vitezei legale în localitate, îndeosebi între orele 22.00- 6.00 dimineața când, în mod normal, oamenii dorm și au nevoie de odihnă și un aer mai puțin poluat. (Interesant este faptul că pe aceste artere nu există semne de circulație de limitare a vitezei și nici agenți de circulație, îndeosebi noaptea, care să vegheze la respectarea legii).

● Seara și noaptea când se răresc mașinile și motocicletele, șoferii și motocicliștii întîrziați profită de benzile libere, ambalează motoarele și depășesc ușor 120 km/ h ca și cum acestea sunt piste de raliu...(Îi rog pe acești șoferi sau motocicliști să-și imagineze cum este să fii trezit din somn pe la 2-3 din noapte de zgomotele motoarelor).

● Întroducerea „taxeleor de poluare” pentru șoferi ar fi o soluție prin care să se atenueze aspectele negative suferite de către cei care locuiesc pe asemenea artere supraglomerate.

Vasile Lăceanu