CUVÂNTUL CITITORULUI. Scrisoarea săptămânii. Prejudiciați de o instituție a statului

CUVÂNTUL CITITORULUI. Scrisoarea săptămânii. Prejudiciați de o instituție a statului

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Scrisoarea săptămânii. Prejudiciați de o instituție a statului

Sunsemnații Cioc Anton și Cioc Emilia, ambii din Craiova, vă supunem atenției prin prezenta urnătoarele:

În acțiunea de solicitare a notării unui apartament construit recent, ne-am adresat ANCPI Dolj (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară) astefel că, după cum rezultă și din Încheierea nr. 143967 conform Dosarului cu același nr. din 19.11.2015, s-au plătit două chitanțe:

Ne puteți urmări și pe Google News

Chit. Nr. ANCPI DJ

185426/17.11.2015 în sumă de 180 lei, reprezentând taxa pentru autentifiarea Actului adițional nr. 4457/17.11.2015, emis de Notar puplic C.I.

Chit. Nr.ANCPI Dj

185501/19.11.2015, în sumă de 720 lei, reprezentând serviciul specific codului 242, adică serviciul corespunzător efecturii lucrării de mai sus în regim de urgență.

Din aceeași Încheiere nr. 143967 rezultă și data soluționării lurării, 16.12.2015, deci după 28 de zile, adică fără niciun fel de urgență. La sesizarea noastră nr. 816/08.02.2016 la OCPI Dolj privind restituirea taxei speciale depuse și încasate valoric pentru soluționarea lucrării, ni se invocă:

1. Existența cererilor cu rang mai mic ca urmare a blocării soluționărilor, - problemă strict a ANCPI, situație deja cunscută ce impunea obligația de a nu solicita bani privind urgenta soluționare a lucrării;

2.Existența unui referat de completare care nu presupune decât înșelarea cu premeditare a cetățeanului, căruia se admite să-i taxeze un serviciu pe care nici nu are prevăzut ca să-l realizeze.

Practic, i se oferă cetățeanului două alternative de soluționare, ambele perdante ( prima- normală conform înscrierii și fără costuri suplimentare, și a doua- conform urgenței, cu o taxă substanțială). Pornind de la existența unor reglementări ce trebuie să stea în baza unui temei legal, pentru că pe de o parte ai plătit o taxă pentru efectuarea unui serviciu care în mod deliberat nu a fost realizat, iar pe de altă parte ți se refuză și restituirea sumei de bani;

Solicit restituirea sumei de bani privind taxa de urgență, și în urma analizării acestei situații create ca cetățeanul să nu mai fie prejudiciat, în acest caz chiar de către o instituție a statului.

Anexăm prezentei, în copii, Încheierea nr. 143967 și Comunicarea adresă nr. 816/2016, ambele emise de ANCPI Dolj.

Nota red. Petenții au atașat și documentele care le susțin cauza.

„Iohannis și Cioloș știu cum se cresc oile?”

Știu că dl Președinte și dna Iohannis sunt profesori. Știu că dl Cioloș a fost parlamentar european cu probleme de agricultură (nu știu ce profesie are).

Știu dânșii cum se cresc oile în general? Au fost în zona alpină?

Știu dânșii că cei mai numeroși crescători de oi sunt în Poiana Sibiului- Dealul Ocnei, în zona Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel? Cunosc cum se face transhumanța alpină? Știu de răvășitul oilor? De ce nu se face recensământul animalelor? Este avuția țării.

Care este situația actuală a terenului arabil sau cel forestier?

Cât mai avem gospodării de stat și private?

Cum s-a dat o lege a limitării numărului de câini unui agricultor?

P.S. Sunt, mai bine zis am fost, medic veterinar. Sunt pensionar cu o pensie modestă față de cei 42 de ani de muncă. Pensia este contribuabilă, nu specială. Cazat fiind la o cabană a fostului IAS Câmpulung Muscel ( lângă cabana Padina, am văzut la o distanță de 120 de metri trecând o ursoaică cu doi pui, iar ciobanii din zonă strigau: „ Ursul, băăă”. În una din nopți a venit un urs la ușa cabanei să mănânce. Noroc că am strigat. Am fost în multiple deplasări- acțiuni în Podișul Bucegi, am participat efectiv la recensământul animalelor.

Vasilescu Traian- București

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori