CUVÂNTUL CITITORULUI. Scrisoarea săptămânii. Strigătul medicilor: „Sacrificiile noastre nu sunt importante”

CUVÂNTUL CITITORULUI. Scrisoarea săptămânii. Strigătul medicilor: „Sacrificiile noastre nu sunt importante”

Dragi cititori, această pagină vă este dedicată în fiecare sâmbătă. Am vrea să cuprindă cât mai multe semnale de la dumneavoastră, de aceea vă rog să ne trimiteți texte scurte, despre lucruri de interes public, lucruri care vă frământă și cărora nu le-ați găsit rezolvare. Așteptăm scrisorile dumneavoastră pe adresa: Evenimentul zilei, Romexpo Intrarea B, pavilionul G4, Bd. Mărăști, nr. 65-67, sect. 1, București. Vă mulțumesc pentru că ne sunteți aproape! Să aveți o săptămână minunată! Simona Ionescu, redactor șef

Scrisoarea săptămânii. Strigătul medicilor: „Sacrificiile noastre nu sunt importante”

Trăim în România. Pentru că aşa am ales. Motivele, bune sau rele, ţin de fiecare dintre noi. Totuşi, dacă am ales să rămânem aici, atunci avem o datorie. Iar astăzi, acum, este datoria de a ne trezi. Fiindcă până acum, o breaslă întreagă, noi am dormit.

Am dormit legănați de minciuni. Una dintre ele: facem cea mai multă şcoală, deci suntem îndreptățiți să cerem cel mai mult de la societatea în care trăim. O alta: facem multe sacrificii, nopți nedormite, familii destrămate, sănătate pierdută, în schimbul cărora trebuie să primim ceva înapoi. La fel: suntem importanți pentru stat, fiindcă fără noi nu poate asigura sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News

A sosit momentul să ne trezim și să privim realitatea aşa cum este ea. Nu, nu suntem importanți pentru stat fiindcă nu Sănătate vrea statul român să dea cetățenilor săi, ci iluzia de servicii de sănătate, în aşa fel încât să stea liniștiți și să muncească mai departe.

Nu, sacrificiile noastre nu sunt importante pentru nimeni decât pentru noi, fiindcă sunt mânjite de dezonoranta eticheta a șpăgii, pe care tot statul ne-o lipește. Nu, nu contează câtă şcoală am făcut fiindcă nu pregătirea contează în societatea în care trăim.

Sunt câțiva medici care s-au trezit. Care au ales sa spună lucrurilor pe nume. Care au ieșit în strada pentru ei și pentru voi, restul. La început au fost 20. Apoi au fost 200. În curând, vor fi 2.000. Și asta pentru că ideile au forța lor. Ideea că medicul este și trebuie să fie important în orice societate este evidentă. Numai o societate bolnavă cum a fost cea comunistă a putut susține altceva, și numai o societate bolnavă cum e cea în care trăim poate perpetua o stare de lucruri anormală. Vina este a noastră, în primul rând. Dacă aruncăm vina întotdeauna pe alții, este o dovadă de imaturitate. Vina este a noastră fiindcă am ales să privim în alta parte la 26 de ani de la Revoluție, și mulți dintre voi aşa privesc. Vina este a noastră fiindcă i-am lăsat pe alții să vorbească pentru noi.

Alianța Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical a început o mișcare. Sindicate din Craiova, și nu din București, au început o mișcare. Și alții se vor alătura.

Nu stați pe margine! Măcar o dată, aveți curajul să vă treziți și să priviți realitatea!

E greu. E un act de curaj, dar trebuie făcut!

Vă mulţumesc, dr. Bogdan Tănase, Preşedintele Alianţei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical

Aveți grijă în ce Taxi vă urcați în București!

După taxiurile cu tarif dublu sau triplu care pândesc călătorii naivi sau străini, în București a apărut un nou tip de fraudă «la volan»!

Prietena mea s-a urcat pe 16 aprilie, într-un taxi (culmea de la o firmă cu reputație: Speed taxi) pentru o cursă între Piața Romană și Tineretului. O cursă de 10 – 12 lei maximum. Șoferul a plimbat-o prin tot centrul, pretextând că nu găsește strada și că GPS-ul merge prost, până a ajuns cursa la 280 de lei. Prietena mea s-a prins că e păcălită, dar a scos 30 de lei să plătească. Șoferul a zis că ar prefera o hârtie de 50 sau de 100, că are prea mulți bani mărunți! Prietena mea a scos o hârtie de 50 și i-a întins-o, moment în care șoferul a înlocuit-o rapid cu una de 10, pretextând că nu a primit 50, ci 10 lei. După o mică discuție în contradictoriu, moment în care șoferul i-a arătat o bâtă de baseball pe care o avea în habitaclu, prietena mea a mai plătit 20 de lei. În total, pentru o cursă între Piața Romană și Tineretului: 70 de lei!

Nu fac nici-o vină firmei, nu poate ști ce derbedei angajează și, în mod sigur, nu toți taximetriștii sunt aidoma acestui șofer pungaș ! Am însă un sfat, înainte de a porni în cursă:

● Uitați-vă la prețul scris pe portiera mașinii;

● Intrebați dacă șoferul are GPS funcționabil sau dacă cunoaște bine destinația;

● Incercați să aveți bani mărunți și să nu vă urcați cu mulți bani, vezi bancnote mari la voi;

● Intrebați dacă veți primi bon, dacă funcționează aparatul de marcat;

● Dacă după câteva sute de metri vi se pare ceva suspect, cereți să coborâți imediat. Refuzul șoferului de a va debarca e semn că nu este OK!

● Nu vă bazați pe faptul că, din când în când, șoferul cere părerea altor colegi, pot lucra în bandă; ●În caz de probleme, la coborâre, rețineți numărul de taxi și firma;

„Un om avertizat valorează cât doi». Eu v-am avertizat! Avertizați-vă prietenii!

Vizită plăcută în București! Radu D.

Evenimentul zilei nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul scrisorilor primite de la cititori